Prohráli gólem v nastavení
Klub

Prohráli gólem v nastavení

Redakce

Boleslavští prohráli utkání 36. kola Juniorské ligy jediným gólem inkasovaným v nastaveném čase. V rozmezí pěti dnů tak podruhé za sebou podlehli shodně těsně 0:1 a odpadli z vyrovnaného boje o čelo tabulky.

Začátek utkání byl plný nepřesností z obou stran. Až ve 35. minutě po Chramostově přistrčení Pajer z plného běhu těsně minul pravý roh sparťanské branky. Poločas aktéři dohráli ve svižném tempu, ale bez větších gólových příležitostí.

Druhý poločas přinesl dramatičtější podívanou. Začal s ní boleslavský Geissler povedenou střelou, na kterou soupeř odpověděl o pár minut později Skopcovou dělovkou těsně mino Hankičovu branku. V 52. minutě se Chramostův trestňák od sparťanské zdi odrazil k Mehanovičovi, jehož ránu pod břevno brankář Nguyen reflexivně vyrazil. To byla bezesporu největší šance zápasu v dosavadním jeho průběhu. Další obrovskou šanci nedal sparťan Hájek, kterému sólo proti boleslavské brance zmařil její strážce Hankič. Na druhé straně nastřelil boleslavský Eliáš tyč sparťanské branky.
Když už se zdálo, že utkání skončí bezgólovou plichtou, ocitl se před boleslavskou brankou Čavoš, jehož pokus o kličku sice brankář Hankič vystihl, ale míč se odrazil ke sparťanskému Šímovi a ten do odkryté brány snadno skóroval - 1:0.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Geissler, Janíček, Pajer, Kocourek - Eliáš, Fousek (65. Kateřiňák) - Koreš, Mehanovič (85. Tvrzník), Chramosta - Nešpor.

Sestava AC Sparta Praha U21: Nguyen - Macháč, Breda, Matějka, Vondra, Čavoš, Záviška (67. Hájek), Skopec, Nečas (80. Sulovský), Kerič (80. Šíma), Moravec (66. Kitanovič).

Branka: 90+1. Šíma

ŽK: Geissler

Rozhodčí: Bílek - Zeman, Musil.

Fanshop banner