Jarolím je rád, že bude s Boleslaví dohrávat ligu v klidu
Klub

Jarolím je rád, že bude s Boleslaví dohrávat ligu v klidu

Redakce

Boleslavský trenér Karel Jarolím přiznal, že je rád z vybojování evropské příčky již tři kola před koncem ligové sezóny, neboť boj o Evropu očekával napínavý až do posledního zápasu.

„Pro nás jsou tři body získané nad Bohemians důležité, neboť nemáme v závěru jednoduché vylosování," řekl boleslavský trenér Karel Jarolím ve známé souvislosti, že v posledních třech kolech Boleslav postupně jede do Plzně, hraje doma se Spartou a končí v Příbrami. Průběh duelu s Bohemians hodnotil slovy: „Do zápasu jsme vstoupili, jak jsme chtěli, byli jsme aktivní a včas přistupovali k soupeřovým hráčům. Dostali jsme se do vedení, ale další šance soupeř odvrátil se štěstím. Druhý poločas jsme měli opět nebezpečné situace, při kterých ale brankář Berkovec své mužstvo podržel. Hra se nám přestala dařit, když jsem prostřídal a závěr utkání jsme nezvládli. Z naší strany rozhodně dobrý nebyl, protože jsme po individuálních chybách Bohemce nabídli šance ke skórování, které jsme naštěstí přežili."

Boleslavi nyní stačí k uhájení třetího místa zisk jednoho bodu ze tří posledních utkání. I když nezíská už ani jeden bod, v žádném případě nemůže Gambrinus ligu dohrát hůře, než na čtvrté příčce, ze které se letos také postupuje do předkola Evropské ligy. „Věřím, že se nám povede uhájit třetí příčku. Jsem rád, že ligový závěr můžeme dohrát v relativním klidu. Až na dva zápasy, kdy jsme přišli v Olomouci i v Brně o body v závěrečných minutách, jsme byli schopní důležitá utkání vyhrávat a to hlavně v domácím prostředí. Výhrou v Teplicích a remízou v Liberci jsme bezprostředním soupeřův vzali vítr z plachet. V jarní sezóně jsme pravidelně bodovali a hlavně Teplice nehrály v takové formě jako na podzim. Přiznám se, že jsem čekal větší boj o třetí flek, napínavější a až do posledního kola," dodal Karel Jarolím.

Trenér Bohemians Luděk Klusáček k těsné prohře prohlásil: „Prohráli jsme utkání, ve kterém jsme nebyli horší, i když první poločas jsme zvolili defenzívní taktiku a spoléhali na protiútoky. Gól jsme dostali z první soupeřovy příležitosti, do té doby se Boleslav k naší brance nedostala. Šance, které jsme měli, jsme nedali, a to potom nemůžeme vyhrát na hřišti tak produktivního týmu, jakým je Boleslav z popředí tabulky. Hlavní náš problém byl, že jsme prohráli poločas. V ligové tabulce je naše situace kritická, ale budeme o záchranu ještě bojovat."

Fanshop banner