Trpělivou hrou došli k vítězství v závěru utkání
Klub

Trpělivou hrou došli k vítězství v závěru utkání

Redakce

Po jednoznačném herním průběhu se boleslavským dorostencům podařilo soupeři z Mostu rozhodující dvě branky vstřelit až v posledních deseti minutách utkání a zaslouženě si připsali tři body.

Hned od úvodních minut bylo vidět, jak asi bude vypadat celý průběh utkání. Mostečtí čekali na boleslavský tým v bloku deseti hráčů a vyhlíželi příležitosti k nějakému brejku. První se jim povedl v 10. minutě po špatně dohraném boleslavském rohovém kopu. Novotný překvapil nahrávkou Tomana, ten ztratil míč ve středu hřiště a po kolmé nahrávce za obranu se dostal do samostatného úniku jeden z mosteckých hráčů. Dobíhající Kopa se snažil, co mohl, ale soupeře zastavil jen za cenu faulu a hlavní rozhodčí mu udělil žlutou kartu, za což mohl být boleslavský obránce velmi rád.
Potom hrál pouze boleslavský tým, který si trpělivě vytvářel územní převahu a dostal soupeře pod tlak. Zahrával několik rohových a trestných kopů. Do šancí se dostal dvakrát Toman, který nebyl dostatečně důrazný, a dvakrát po odraženém míči Frommel, který byl dvakrát překvapený a reagoval velmi pozdě. Do průniků ze stran hřiště se odvážil dvakrát Novák a po jednom přidali Novotný a Dohnalík, ale finální přihrávky před branku vždy zablokoval některý z mosteckých obránců, kteří bránili velmi poctivě a obětavě. Proto poločas skončil bez vstřelené branky.

Ve druhém poločase se průběh hry nezměnil a boleslavští hráči při dobývání mostecké branky měli opět spousty trestných a rohových kopů, které soupeř úspěšně odvrátil. Trestný kop Vodháněla v 55. minutě jen o kousek minul šibenici Nikiforovy branky. V 60. minutě po dalším kopu ze strany hřiště hlavičkoval na přední tyči Malý nad branku. V 62. minutě se prosadil po levé straně Novotný a jeho dobrý míč před mosteckou brankou minuli o kousek postupně Dohnalík a Košek. V 65. minutě se individuálně prosadil Vodháněl, ale jeho zakončení z úhlu brankář vyrazil. V 67. minutě při nacvičeném signálu putoval míč od Tomana k Vodhánělovi, který ho však netrefil. V 68. minutě zahrozil jedinkrát ve druhém poločasu Most, ale útok z levé strany vyřešil dobrým zákrokem brankář Truksa. V 69. minutě hezká boleslavská kombinace středem hřiště začala u Tomana a pokračovala přes Dohnalíka na Vodháněla, jehož zakončení z jasné střelecké pozice před brankou vychytal bravurně mostecký gólman Nikiforov.
V 70. minutě při standardní situaci z levé strany Vodhánělův míč propadl k volnému Zabilanskému, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a konečně otevřel skóre utkání - 1:0.
V 76. minutě založil útok Vegricht přes Koška, jenž přihrál Dohnalíkovi a ten po individuálním obelstění obránce v samostatném úniku přehodil šibalsky mosteckého brankáře, čímž pojistil zasloužené boleslavské vítězství - 2:0.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl spokojený s hrou i výsledkem: ,,Po celé utkání jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. První poločas nám chyběl větší pohyb bez míče a rychlejší práce s míčem. Dále pak důraz v pokutovém území soupeře. Ve druhém poločasu hráči tyto činnosti zlepšili a následně si připravili i velké šance. Trpělivou hrou dokázali v posledních minutách utkání rozhodnout. Jsem rád, že utkání výsledkově zvládli a věřím, že je vítězství nastartuje do závěrečných zápasů v mistrovské soutěži."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Truksa - Zabilanský, Malý, Toman, Kopa - Vodháněl, Komárek (69. Vegricht) - Novotný (69. Šulc), Frommel (62. Košek), Novák - Dohnalík (77. Stránský).

Branky: 70. Zabilanský, 76. Dohnalík

Fanshop banner