Liberec porazili proměněnou penaltou
Klub

Liberec porazili proměněnou penaltou

Redakce

Boleslavští starší dorostenci podruhé za sebou vyhráli mistrovské utkání, aniž obdrželi gól a polepšili si tak v ligové tabulce. Libereckého gólmana pokořili až v závěru z pokutového kopu.

Oba týmy nastoupily ve věkově perspektivním složení, neboť většinu hráčů základních sestav tvořili chlapci narození v roce 1996.
Úvod utkání byl oboustranně rozpačitý. Boleslavští několikrát zaútočili po pravé straně, ale centrované míče nikdo nevyužil. Liberečtí poprvé zahrozili v 10. minutě, kdy Ondráček hlavičkoval těsně vedle branky. V 15. minutě poslal Lacek trestňák přímo do rukavic libereckého brankáře. O tři minuty později liberecký nebezpečný centr z levé strany odkopl z boleslavského brankoviště do bezpečí obránce Houžvička. Ve 26. minutě přežila boleslavská obrana druhý liberecký roh s velkou dávkou štěstí.
Po odehrané půlhodině byl poměr rohů 0:4 v liberecký prospěch. Boleslavští první roh kopali až v 35. minutě, aniž by přímo ohrozili soupeřovu branku. Ve 38. minutě Houžvičkův trestňák nepustili liberečtí obránci k brance. Ve 43. minutě si Ondráček zpracoval míč uvnitř boleslavského vápna, ale než stačil vystřelit, stoper Glöckner ho odzbrojil.

Druhý poločas začal Liberec lépe a kolem 52. minuty si vynutil dva rohové kopy po tečovaných střelách. Boleslavští pokračovali v neklidném herním projevu, který předváděli celou první půli. Teprve po hodině hry začali být pro libereckou branku nebezpeční.
V 63. minutě Lackův trestný kop bezmála od půlící čáry neudržel liberecký gólman Konečný v rukavicích a jeden z jeho spoluhráčů odkopl míč do rohu. V 65. minutě se po Kubelkově parádním křížném pasu ocitl v největší boleslavské šanci Lacek, který si uvnitř liberecké šestnáctky sice míč zpracoval, ale z deseti metrů netrefil branku. V 73. minutě měl brankář Konečný plné ruce práce, aby od pravé tyče vytlačil povedeně kopnutý Lackův trestňák. V 77. minutě Lackův oblouček z trestného kopu hlavičkoval Scheufler vedle levé tyče liberecké branky.
V 78. minutě liberecký Polívka netrefil z patnácti metrů boleslavskou branku a o dvě minuty později nebezpečně vyhlížející liberecký atak zastavil boleslavský stoper Hůlka.
V 82. minutě dlouhý pas z obrany Ladra nejprve hlavou prodloužil sám sobě do liberecké šestnáctky a když sprintoval za míčem, tak se proti němu vrhnul brankář Konečný tak agresivně, že přes jeho ruce upadl, a rozhodčí Štěrba bez váhání nařídil pokutový kop. Ve vítězný gól ho proměnil boleslavský kapitán Lacek - 1:0.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Wolf, Hůlka, Glöckner, Houžvička - Kühnel, Lacek - Pekař (46. Ladra), Duch (46. Scheufler), Kubelka (90. Procházka) - Kořínek (88. Lukeš).

Sestava FC Slovan Liberec U19: Konečný - Čuřík, Zítka, Janků, Chlumecký - Šustr, Otta (85. Řehák) - Barac (87. Pospíšil), Ondráček, Krejčí - Jakimič (71. Polívka).

Gól: 82. Lacek

ŽK: Otta, Šustr

Rozhodčí: Štěrba - Pilný, Tvaroh

Diváků: 95

Fanshop banner