Na konci zajímavého a dramatického fotbalu byl šťastnější soupeř
Klub

Na konci zajímavého a dramatického fotbalu byl šťastnější soupeř

Redakce

Kvalita utkání odpovídala tomu, že se střetly přední týmy Juniorské ligy. Oba se prezentovaly vyváženou defenzivní a ofenzivní činností a po celých devadesát minut většina aktérů nepolevovala v maximálním nasazení a vysokém tempu.

První poločas byl vyrovnaný a bez gólů. Nejdříve zaútočili Brněnští po levé straně a Brigantům přízemní centr před Dvořákem přikryl boleslavský brankář Hankič. Boleslavskou odpovědí byla akce zleva, v jejímž finále a Hodačovův centr na Mehanoviče zachytil brněnský brankář Veselý. V 7. minutě si Boleslavští vynutili první roh, ale rozehráli ho bez využití. Ve 14. minutě rychlý brněnský útok zastavil v poslední chvílí Eliáš, načež Hankič rázným odkopem založil boleslavskou protiakci, kterou zakončil Mehanovič nedůraznou a nepřesnou střelou. V 16. minutě pádil na soupeřovu branku opět Mehanovič, přihrál vpravo Kocourkovi, který mu míč vrátil před branku, ale tam na něho Mehanovič nedosáhl. V 17. minutě nejlepší kanonýr Juniorské ligy Vávra přízemní ranou těsně minul boleslavskou branku. V 19. minutě po Pajerově pasu se neprosadil Fousek. Ve 27. minutě brněnská defenzíva odvrátila dva nebezpečné rohy kopané Mehanovičem. V poslední minutě poločasu se pokoušel projít do brněnské šestnáctky Mehanovič přes dva beky, ale neuspěl.

Druhý poločas začal boleslavským rohem, který vybojoval Kocourek, ale Mehanovič ho poslal do brankářových rukavic.
V 59. minutě Vávrovu střelu z rohu velkého vápna konečky prstů vyrazil Hankič na břevno. Odražený míč se dostal k útočícímu Kuncovi, který tvrdě vystřelil z malého vápna. Hankič jeho tvrdou střelu vyrazil. Střela se však opětovně odrazila ke Kuncovi, který teprve druhou dorážkou do odkryté branky zakončil, neboť v tu chvíli boleslavský brankář ležel na zemi - 0:1.
Od inkasovaného gólu se Boleslavští marně snažili alespoň o vyrovnání. Přestože si vynutili tlak, gól nedali. V 63. minutě ze sprinterského souboje boleslavského Eliáše s brněnským Pospíšilem byl jen roh pro Boleslav. O minutu později po dalším rohu se Boleslavští opět neprosadili, naopak čelili protiútoku soupeře, ale z Vávrovy přihrávky Krška střílel nepřesně. V 66. minutě se Kocourek marně pokusil o lob přes brněnského brankáře. V 73. minutě na Mehanovičův oblouček z levé strany Veselý nedosáhl, ale nikdo z boleslavských hráčů toho nevyužil. Závěrečnou čtvrthodinku Boleslavští odstartovali velkým tlakem, kdy soupeře nepustili pět minut z jeho šestnáctky, bohužel bez gólového efektu. V 79. minutě Křapkovo dlouhé autové vhazování propadlo u bližší tyče ke Kozmovi, jehož zakončení bez důrazu Veselý se štěstím chytil. O minutu později se Kozmovi nepovedl volej z necelých patnácti metrů. V 86. minutě parádní Křapkův křížný pas hlavičkoval Tvrzník z plného běhu těsně vedle pravé tyče. V 90. minutě vyšel Brnu útok do otevřené boleslavské obrany, ovšem Krištofovu bombu jistě chytil Hankič, který se v nastavených třech minutách zapojil do útočení svého týmu. Kateřiňákův trestňák hlavičkoval Fousek těsně vedle. Eliáš v dobré pozici uvnitř brněnského vápna zahrál rukou a o střeleckou šanci tak přišel. V úplně poslední akci utkání Eliáš hlavičkoval nad branku.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Pajer, Janíček, Křapka - Eliáš, Kateřiňák - Kocourek, Fousek, Hodač (57. Kozma) - Mehanovič (78. Tvrzník).

Sestava FC Zbrojovka Brno U21: Veselý - Studený, Hanuš, Drahoš, Pospíšil - Zezula, Krška (70. Krištof) - Kunc (90. Ullmann), Dvořák (90. Duda), Vávra (82. Fojtík) - Brigant (86. Krejčíř).

Gól: 59. Kunc

ŽK: Veselý

Rozhodčí: Lerch (vynikající) - Kříž, Melichar

Diváků: 105

Fanshop banner