Po dvou měsících půstu slavili vítězství
Klub

Po dvou měsících půstu slavili vítězství

Redakce

Až když přijel úplně poslední tým dorostenecké ligy, zastavili boleslavští dorostenci černou sérii, v níž od 22. února do 30. dubna byli bez výhry, neboť v devíti mistrácích šestkrát prohráli a třikrát remizovali.

Od prvních minut šli Boleslavští za vítězstvím, kterého dosáhli, i když po klopotné cestě. Po většinu herního času však byli nervózní a zbrklí, z čehož pramenila série nepřesností především ve finálních fázích ofenzivních akcí. O jejich převaze svědčí nejen výhra na góly, ale i poměr rohových kopů 14:5.
Už v 1. minutě měl frýdeckomístecký brankář Smolík plné rukavice práce s Glöcknerovým volejem po prvním boleslavském rohu. V úvodních čtyřech minutách odvrátila frýdeckomístecká obrana tři boleslavské rohy. V 5. minutě se ocitl v nadějné střelecké pozici frýdeckomístecký Gregůrek, ale získal pro své družstvo pouze roh. V 9. minutě zůstalo frýdeckomístecké konto čisté jenom zásluhou výtečného reflexivního zákroku Smolíka. O pět minut později však již kapituloval.
Ve 14. minutě poslal Glöckner obloučkem za obranu do šance Kubelku, jehož zakončení brankář Smolík stačil jen lehce přizvednout a za ním na brankové lajně zdařilé boleslavské dílo dokončil hlavičkou Lacek - 1:0.
Ve 21. minutě Ladra obral protihráče o míč, přistrčil ho Lackovi, který ho uvnitř šestnáctky nezpracoval. Za dvě minuty nadějně vyhlížející boleslavskou akci završil Zemánek hlavičkou, kterou brankář lapil. Ve 29. minutě pěknou kombinační akci po pravém křídle zakončil Kořínek ranou těsně vedle frýdeckomístecké branky.
Po půl hodině hry se osmělili také frýdeckomístečtí dorostenci. Ve 33. minutě Folta ze dvanácti metrů přestřelil boleslavskou branku a o dvě minuty později pronikl z pravé strany téměř až před branku Gregůrek a jeho zakončení brankář Dědek vytlačil od tyče na roh.

Do druhého poločasu vstoupili Boleslavští dobře a brzo potvrdili své vedení. Potom svoji převahu sice zvýraznili, ale bohužel nevyjádřili dalšími góly, k jejichž vstřelení měli několik výtečných příležitostí.
V 51. minutě trestňák téměř z půlky hřiště rozehrál Lacek dlouhým kopem do soupeřovy šestnáctky, kde nejvýše vyskočil zkušený Hůlka a hlavou míč prodloužil přes slabou teč Smolíkovy rukavice do pravé tyče, od které se odrazil nejprve do zad brankáře a potom konečně za brankovou čáru - 2:0.
V 56. minutě při zpracování Pekařova centru si Kubelka pomohl rukou a šanci tak pokazil. Za dvě minuty boleslavský útok završil Houžvička střelou z dálky těsně vedle branky. V 60. minutě po rozehrání třetího frýdeckomísteckého rohu hlavičkoval u vzdálenější tyče těsně vedle Jandek. Vzápětí se na druhé straně ocitl Kubelka sám před frýdeckomísteckou brankou, kterou však překopl. V 68. minutě slibný boleslavský útok zakončil Pekař střelou bez důrazu. V 75. minutě Duch z necelých dvaceti metrů mířil těsně nad frýdeckomístecké břevno. V 77. minutě po pěkném Kubelkově centru byl blízko gólu Kořínek, ale sám pět metrů před odkrytou brankou míč vůbec netrefil. V 82. minutě běžel Lacek sám na frýdeckomísteckého brankáře, ale nastřelil pouze jeho nohy.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Wolf, Hůlka, Glöckner, Houžvička - Ladra (73. Razák), Zemánek - Pekař ((70. Duch), Kořínek (79. Kühnel), Lacek - Kubelka (89.Marek).

Sestava MFK Frýdek Místek U19: Smolík - Pánek, Jandek, Štěrba, Folta (70. Červeňák) - Farský - Hykel, Glembek (78. Krischke), Panák, Sušovský (85. Vokoun) - Gregůrek (51. Paleček).

Góly: 14. Lacek, 51. Hůlka

ŽK: Zemánek - Jandek

Rozhodčí: Kubr - Kovařík, Róth

Diváků: 35

Fanshop banner