Středočeský hejtman ocenil práci s mládeží v FK Mladá Boleslav
Klub

Středočeský hejtman ocenil práci s mládeží v FK Mladá Boleslav

Redakce

V úterý 6. května 2014 převzali Michael Doležal, Karel Stanner a Jiří Saňák v pražském sídle úřadu Středočeského kraje od hejtmana Josefa Řiháka ocenění za práci v mladoboleslavském fotbalovém klubu a vynikající reprezentaci kraje.

Hejtman Josef Řihák předal řediteli FK Mladá Boleslav Michaelu Doležalovi čestné uznání pro klub za dlouhodobý rozvoj mládežnické kopané a výchovu talentované mládeže na území Středočeského kraje. A zároveň udělil Michaelu Doležalovi, Karlu Stannerovi a Jiřímu Saňákovi pamětní medaile Středočeského kraje za dlouhodobý rozvoj mládežnické kopané na území středních Čech.

Budu držet Mladé Boleslavi palce v létě v předkolech Evropské ligy, kde budou její fotbalisté bojovat za celý náš fotbal. Rád bych se také přijel podívat na zápasy budoucích naději v žákovských a dorosteneckých týmech," prohlásil hejtman Josef Řihák.

Pro oceněné, ale i pro celou fotbalovou veřejnost, především však pro všechny pracovníky, sportovní a obchodní partnery i příznivce mladoboleslavského fotbalu se jedná o potvrzení skutečnosti známé mezi fotbalovými experty, že v FK Mladá Boleslav se s mládeží pracuje na profesionální úrovni a s mnoha pozitivními výsledky.

V uplynulých deseti letech, to znamená v době působení FK Mladá Boleslav v elitní Gambrinus lize, se z vlastního systému výchovy mladých fotbalistů do profesionálního fotbalu propracovala řada talentovaných a cílevědomých hráčů (pokud není za jménem uvedeno jinak, je členem současného prvoligového kádru dospělých FK Mladá Boleslav), například: Jan Bořil, David Brunclík (hostuje v Českých Budějovicích), Josef Eliáš, Tomáš Fabián, Lukáš Hůlka, Jan Chramosta, Jan Kysela, Marek Matějovský (hrál anglickou Premier League za Reading a nyní působí v AC Sparta Praha), Jiří Schubert (hostuje v druholigovém Varnsdorfu), Jakub Synek (hostuje v druholigovém Varnsdorfu), Jan Šeda (hostuje v nizozemském RKC Waalwijk), Pavel Tvaroha (hostuje v druholigovém Varnsdorfu), Marek Volf (hostuje v druholigovém Varnsdorfu), Lukáš Vraštil, Ondřej Zahustel, Kristian Zbrožek (hostuje v druholigovém Varnsdorfu) a částečně i hráči cizích národností, kteří do Mladé Boleslavi přišli v dorosteneckém věku Hidajet Hankič, Mirzad Mehanovič a Jasmin Ščuk.

Fanshop banner