Očekávaným vítězstvím poskočili do vedení Juniorské ligy
Klub

Očekávaným vítězstvím poskočili do vedení Juniorské ligy

Redakce

Boleslavští v sestavě posílené třemi hráči s mnoha zkušenostmi z Gambrinus ligy porazili soupeře z konce tabulky nejtěsnějším výsledkem, který stačil k připsání tří bodů a posunu do čela Juniorské ligy.

Od začátku se Boleslavští vrhli do útočení. Už v 1. minutě varnsdorfský gólman Fendrich vychytal zkušeného kanonýra Chramostu v první šanci. V 8. minutě Fendricha dokonce Mehanovič překonal, ale na brankové čáře gólmana zaskočil Čurgali a obrannou hlavičkou zachoval Varnsdorfu čisté konto. Ve 14. minutě varnsdorfský Volf neproměnil střeleckou příležitost po Daníčkově přihrávce. Úvodní herní převahu Boleslavi završil ve 24. minutě Bartl, který z výhodné pozice netrefil varnsdorfskou branku. Závěr poločasu patřil Varnsdorfským. Ve 28. minutě po centru Šimoníka hlavičkoval Černý mimo boleslavskou branku, kterou o minutu později netrefil ani Ruszó. Ve 32. minutě Mikiničovu střelu vyrazil Hankič na roh a ve 37. minutě pálil Volf levačkou nepřesně.

Ve druhém poločase bylo šancí o poznání méně, než před přestávkou, ale důležitější bylo, že Boleslavští dali gól. V 52. minutě boleslavská defenzíva se štěstím přežila Daníčkovu standardní situaci. Na druhé straně se v 57. minutě nepovedlo zakončení boleslavskému Nešporovi. Ten si náladu i střeleckou pověst vylepšil o čtvrt hodiny později.
V 74. minutě poslal Boleslav do vedení přesně hlavičkující Nešpor - 0:1.
Těsné vedení a velmi důležité tři body pro posunutí do čela pořadí Juniorské ligy si Boleslavští zkušeně pohlídali.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Geissler, Janíček, Pajer, Kocourek - Eliáš, Fousek - Bartl, Chramosta, Mehanovič - Nešpor.

Sestava FK Varnsdorf U21: Fendrich - Čurgali, Vomáčka, Vála, Šimoník - Daníček, Jakobovský - Ruszó (84. Kučera), Mikinič, Černý (62. Prieložný) - Volf.

Gól: 74. Nešpor

ŽK: Eliáš

Rozhodčí: Haudek - Hrabovský, Kapoun

Fanshop banner