Téměř jistou výhru ztratili v nastavení
Klub

Téměř jistou výhru ztratili v nastavení

Redakce

Boleslavští šli v Brně brzo do vedení, které drželi téměř až do konce. Vyrovnávací gól inkasovali ve dvouminutovém nastavení po rohovém kopu. Náskok na třetím místě před pronásledovateli tak zvýšili jen o jeden bod.

V předchozích osmi ligových zápasech Boleslav v Brně tři vyhrála, čtyři prohrála a jen jednou remizovala. V devátém utkání tak remizovala podruhé, když o vítězství přišli v poslední možné chvilce.

V prvních minutách utkání byli aktivnější Brněnští, ale první roh si vynutili Boleslavští a proměnili ho ve šťastné vedení.
V 16. minutě po sraženém Korešově centru rozehrál rohový kop Jarolím a u bližší tyče brněnskou obranu zaskočil Zahustel, který přesnou hlavičkou skóroval - 0:1.
Brněnskou odpovědí byla ve 20. minutě Zavadilova bomba z pětadvaceti metrů, kterou Diviš od pravé tyče vyrazil, a o minutu později po akci a centru z pravé strany Kroupova hlavička do břevna boleslavské branky. Za deset minut po třetím brněnském rohu, který kopal Zavadil, se k zakončení hlavou opět dostal vysoký Kroupa, ale pozorného Diviše nepřekonal. Ve 35. minutě si boleslavský gólman poradil s ostrým Paškovým centrem. Ve 36. minutě Štohanzlův centr hlavičkoval Zahustel těsně mimo brněnskou branku.

Druhý poločas začal podobně jako první, to znamená brněnskou aktivitou. Ovšem v 51. minutě Jarolímův oblouček prodloužil za brněnskou obranu Zahustel hlavou na zabíhajícího Kúdelu, jenž z deseti metrů překopl brněnskou branku. V 57. minutě Zavadil z trestného kopu málo vídanou bombou nastřelil břevno boleslavské branky. Útoky se střídaly na obě strany, ale úsilí brněnských fotbalistů bylo nebezpečnější. V 70. minutě Dosoudil ukopl ve vápně Paškovi míč v posledním momentu do rohu. O minutu později Štohanzlův centr stáhnul do rukavic Doležal a poslal do brejku Skaláka, který však sám před boleslavskou brankou vystřelil do jejího středu a Diviše nepřekonal. Ten úspěšně odolával brněnským střelám ze všech úhlů i standardních situací až do poslední minuty. V závěrečné pětiminutovce skončila bez efektu spolupráce Jarolíma s Magerou, potom nevyšel Štohanzlovi pokus o technické obstřelení gólmana a Nešporovu přízemní pumelici Doležal vyrazil jen k Zahustelovi, který brněnskou branku překopl. Za neproměněné šance stihl Boleslav krutý trest.
Rozhodčí nastavil dvě minuty a v té druhé získali Brněnští rohový kop. Rozehrál ho Zavadil a hlavou do boleslavské branky usměrnil náhradník Šumbera - 1:1. Vzápětí sudí Franěk utkání ukončil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela (41. Vraštil), Kúdela, Dosoudil, Bořil - Ščuk, Jarolím - Zahustel, Koreš (64. Magera), Štohanzl - Šultes (84. Nešpor). Čerstvými absentéry ze zdravotních důvodů byli Miller, Štajner, Rosa a s nimi chyběli i dlouhodobí marodi Janíček, Fabián, Sivrič a Hůlka, který však již po deseti měsících rekonvalescence nastoupil o den dříve za dorostenecký tým.

Sestava FC Zbrojovka Brno: Doležal - Buchta, Pernica, Schuster - Keresteš, Fischer, Zavadil, Pašek - Skalák, Kroupa (66. Janotka), Hyčka (60. Šumbera).

Gól: 90. Šumbera - 16. Zahustel

ŽK: Hyčka - Bořil, Dosoudil

Rozhodčí: Franěk - Kříž, Pochylý

Diváků: 3076

Fanshop banner