Dobře rozehraný zápas překvapivě prohráli
Klub

Dobře rozehraný zápas překvapivě prohráli

Redakce

Boleslavští dorostenci herně vyrovnaný první poločas s pražskou Slavií prohráli. I když ve druhém poločase byli lepší, dobře bránící soupeř změnu skóre nepřipustil a navíc z rychlého brejku si výhru pojistil.

První poločas byl herně vyrovnaný a spíše bojovný. Oba soupeři si nedali moc prostoru a fotbalovosti bylo hodně málo. V 9. minutě slávistické zakončení přeletělo boleslavskou branku. Ve 24. minutě Komárek vybojoval míč, posunul ho na Dohnalíka a ten nedokázal včas přihrát úplně volnému Frommelovi.
Ve 26. minutě Dohnalík přetáhl míč na pravou stranu nabíhajícímu Zabilanskému, jenž se z nulového úhlu pokusil překvapit slávistického brankáře, který míč vyrazil k volnému Dohnalíkovi a pro něho nebyl problém otevřít skóre utkání - 1:0.
Ve 30. minutě prohrál ve středu hřiště osobní souboj boleslavský Písačka a následná střela stopera Jakaba ze třiceti metrů skončila v síti Roudnického branky - 1:1.
Ve 33. minutě rozehrál míč Stránský na Písačku, který ho před vlastním pokutovým územím ztratil a následný samostatný únik proměnil slávistický Veselý ve vedoucí gól - 1:2.

Ve 35. minutě po Vodhánělově rohovém kopu minul Marek hlavou těsně horní břevno branky Slavie. Ve 37. minutě na Vodhánělův trestný kop u zadní tyče nedosáhl Písačka.

Druhý poločas byl boleslavský tým opticky lepší, více kombinoval a častěji držel míč. Soupeř z důsledné obrany vyrážel do nebezpečných protiútoků. Boleslavský tlak plodil mnoho trestných a rohových kopů, kterým pozorný soupeř odolával. Ve 42. minutě promarnili Boleslavští největší šanci na vyrovnání, když po Novotného rohovém kopu sám před prázdnou brankou minul Frommel hlavou míč.
V 59. minutě kopala rohový kop Slavie. Boleslavský brankář vyboxoval míč do středu hřiště, načež následoval míč za vybíhající obránce, z nichž se nikdo nechytil s Heřmanem a ten chytře přehodil z prvního doteku vybíhajícího Roudnického - 1:3.
Na druhé straně se o minutu později dostal do zakončení Frommel, ale mířil nad slávistickou branku. V 68. minutě Vodhánělův trestný kop jen kousek minul levou tyč branky Slavie. V závěru si Boleslavští sice vynutili ještě několik standardních situací, ale nikoliv větší šance na zdramatizování utkání a už vůbec ne na vyrovnání.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík k prohranému utkání řekl: ,,První poločas byl spíše bojovný a herně vyrovnaný. Vstřelili jsme první branku a utkání měli dobře rozehrané. Soupeře jsme dobře napadali a nenechali ho hrát jeho kombinační hru. Soupeř dokázal po střele z třiceti metrů vyrovnat a pak jsme si vlastně vstřelili vlastní branku, když jsme při rozehrávce přišli v nebezpečném prostoru o míč. Druhá branka nakonec rozhodla o výsledku. Druhá půle byla herně z našeho pohledu slušná a dokázali jsme soupeře zatlačit a kombinačně přehrát, ale vypracovali jsme si pouze jednu velkou šanci. Soupeř poctivě bránil a byl nebezpečný po brejcích. Měli jsme velké množství standardek, ve kterých nám chyběl důraz. Nepodali jsme špatný výkon, ale chybí nám několik drobností, které rozhodují o konečném výsledku. Musíme se na ně zaměřit v tréninkovém procesu. Dále potřebujeme dostat do utkání více srdíčka a obětavosti v každém osobním souboji."

Utkání okomentoval také trenér vítězné Slavie Petr Karoch: „Obě družstva začala zápas s mnoha nepřesnostmi a zbytečným respektem ze soupeře. Hra byla po většinu zápasu rozkouskovaná mnoha souboji a fotbalových momentů mnoho nebylo. Do vedení šel po čtvrthodině hry soupeř, který využil naší odkryté pravé strany. V následující minutě vyrovnal po samostatné akci křížnou střelou z dálky Josef Jakab. Po vyrovnání se z naší strany objevilo i několik souvislých fotbalových akcí. Z jedné z nich skóroval po kolmici za obranu a přehozením brankáře Jiří Heřman. Třetí gól přišel ve druhé půli z brejkové situace po odvrácení jednoho z mnoha rohových kopů soupeře. K zaslouženému vítězství vedla zlepšená obranná fáze hry a proměňování šancí, které jsme si vytvořili."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Roudnický - Zabilanský, Malý, Marek, Kopa (7. Stránský, 72. Novák) - Vodháněl - Novotný, Komárek, Písačka (65. Vegricht), Šulc (20. Frommel) - Dohnalík.

Sestava SK Slavie Praha U17: Lisa - Schulz, Jakab, Husenský, Šimůnek (70. Gábor) - Mařík, Badocha (75. Hovorka), Čermák (55. Skuhravý) - Havlina.

Branky: 26. Dohnalík - 28. Jakab, 32. Veselý, 59. Heřman

Fanshop banner