Důležitá výhra v ofenzívně laděné bitvě
Klub

Důležitá výhra v ofenzívně laděné bitvě

Redakce

Oba týmy se po celou hrací dobu snažily útočit a o dramatické situace před oběma brankami nebyla nouze. O jeden gól více dali Boleslavští a pojistili si tak své postavení na třetí příčce Gambrinus ligy.

V loňském roce 2013 Boleslav nepřemohla Jablonec v lize ani v poháru. Na jaře v Jablonci i na podzim v Boleslavi se hrálo nerozhodně 1:1 a v květnu v pohárovém finále po remíze 2:2 byl Jablonec úspěšnější v penaltovém rozstřelu. V letošním roce 2014 v pohárových duelech Boleslav po prohře v Jablonci 0:2 vyhrála doma 1:0, ale na postup do semifinále poháru České pošty to nestačilo. Ne celé tři týdny po dubnové pohárové výhře ho porazila podruhé, tentokrát v boji o ligové body.

První poločas nabídl nečekanou přestřelku. Ve 4. minutě kopali Boleslavští dva slepené rohy a po druhém z nich Magerovu hlavičku od pravé tyče vytlačil brankář Špit. V 6. minutě Kyselův centr uvnitř jabloneckého vápna nevyužil Koreš a po něm ani Ščuk.
V 7. minutě pláchnul po pravé straně Zahustel, zpětnou přihrávkou od koncové lajny našel Jarolíma, jehož centr zakončoval Magera a u levé tyče z metru do branky doklepl Zahustel - 1:0.
Ve 13. minutě Zahustel přihrál před branku Šultesovi, ten místo zakončení přistrčil Korešovi, který nastřelil jabloneckého brankáře.
V 18. minutě vyrovnal Loučka z penalty - 1:1. Vyrovnání předcházel první jablonecký roh, po jehož rozehrání Kopic nastřelil ruku Magery a sudí nařídil přísný pokutový kop.
Zanedlouho se však kopala penalta i na jabloneckou branku za Novákovo podražení Kysely.
Ve 25. minutě boleslavský pokutový kop s jistotou proměnil Ščuk ve svoji dvanáctou trefu v tomto ligovém ročníku - 2:1.
Když končila půlhodina hry, ubránila se Boleslav dvěma po sobě následujícím rohům.
Ve 31. minutě parádní Rossiho kolmici si na hranici boleslavské šestnáctky elegantně zpracoval Moulis a přesně mířenou ranou prostřelil Diviše - 2:2.
Před koncem poločasu těsně vedle jablonecké branky vystřeli Šultes, na opačné straně Čížkův střelecký pokus postrádal důraz a Diviš si s ním snadno poradil.

Druhý poločas pokračoval dramatickým průběhem, gól však padl jenom jeden, naštěstí do jablonecké branky. První šanci po přestávce měl Zahustel, ale neproměnil ji.
V 54. minutě po Štohanzlově centru z pravé strany se Magera skluzem vrhnul po míči a tísněn bekem dorazil ho z malého vápna do jablonecké branky - 3:2.
V 56. minutě na Jarolímův roh hlavou nedosáhl Zahustel a nohou netrefil Dosoudil. Po spolupráci se Štohanzlem nastřelil Magera bránícího jabloneckého Kyselu. V 65. minutě se Šultesovi nepovedl volej po Štohanzlově centru z pravé strany. Na druhé straně v 72. minutě neproměnil šanci Hubník, když jeho zakončení odkopl Kysela dříve než mohl Diviš zasáhnout. V 75. minutě Štohanzlův přetažený centr ukopl před Šultesem v poslední chvíli Beneš na roh. O dvě minuty později parádní spolupráci se Šultesem zakončil Zahustel do gólmana Špita. V 78. minutě Jarolímův trestný kop hlavičkoval Zahustel těsně vedle pravé tyče jablonecké branky. Neproměněné střelecké příležitosti mohly Boleslav mrzet, neboť v závěrečné pětiminutovce Jablonec hodně zlobil. Sám před Divišem se po centru zleva neprosadil Doležal, po dlouhém autovém vhazování Beneš přestřelil a do třetice měla boleslavská defenzíva štěstí v předposlední minutě při přízemním centru z pravé strany. Ve tříminutové nastavení Štohanzl poslal do šance Šultese, který nastřelil brankáře Špita.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - J. Kysela, Kúdela, Dosoudil, Bořil - Ščuk, Jarolím - Zahustel (83. Bartl), Magera (74. Štajner), Koreš (46. Štohanzl) - Šultes.

Sestava FK Baumit Jablonec: Špit - P. Eliáš (78. Doležal), Beneš, M. Kysela, Novák - Rossi, Loučka - Kopic, Čížek, Moulis (67. Fantiš) - Hubník (83. Třešňák).

Góly: 7. Zahustel, 25. Ščuk z penalty, 54. Magera - 18. Loučka z penalty, 31. Moulis

ŽK: Jarolím - Beneš

Rozhodčí: L. Kovařík - Blažej, Vlasjuk

Diváků: 2579

Fanshop banner