Astoňáci vzpomínali
Klub

Astoňáci vzpomínali

Redakce

Třetí dubnová sobota je tradiční termín, kdy se jednou za rok scházejí bývalí fotbalisté klubů Aston Villa Mladá Boleslav a Mladoboleslavský SK, čili přímých předchůdců dnešního FK Mladá Boleslav.

Salónek restaurace Domu kultury v sobotním dopoledni 19. dubna 2014 zaplnilo téměř čtyřicet pamětníků fotbalového dění před padesáti i více lety. Slavnostní zahájení provedl přečtením připravené uvítací řeči František „Fanča" Marek. „Toníčku, nahoď nám notu," vyzval Fanča přítomného harmonikáře Antonína Zákonova, aby zahrál zelenobílou klubovou hymnu Aston Villy. A na ni hned všichni sborově navázali zpěvem Zbraslavské od Jaromíra Vejvody (hudba) a Ladislava Jacury (text): „Už, kamarádi, pomalu stárnem a nad svým mládím jen rukou mávnem."
Pamětníky nejstarších fotbalových časů přišli pozdravit zástupci FK Mladá Boleslav, president klubu Josef Dufek a manažer klubové komunikace Jiří Koros. „Příští rok se sejdete už po čtyřicáté, a k tomuto výročí připravíme mimořádnou akci přímo na městském stadionu pro pamětníky všech generací mladoboleslavského fotbalu," slíbil Jiří Koros. President Josef Dufek zhodnotil uplynulý soutěžní ročník, ze sportovních úspěchů zdůraznil zisk mistrovského titulu dorosteneckého družstva U19 a účast ve finále českého poháru dospělého týmu FK Mladá Boleslav.
Letošní devětatřicáté setkání Astoňáků se uskutečnilo v dobré náladě se vzpomínáním nad černobílými fotografiemi a vyvrcholilo společným obědem.

Fanshop banner