Individuálními chybami pokazili utkání
Klub

Individuálními chybami pokazili utkání

Redakce

V 18. kole měli mladší dorostenci dobře rozehrané utkání v Plzni, ale vedení z prvního poločasu neuhájili a individuálními chybami doslova darovali soupeři tři branky k otočení výsledku.

Úvod utkání patřil boleslavským dorostencům. Již ve 3. minutě po trpělivé rozehrávce a otočení hry Komárek posunul na Písačku, ale ten zamířil nad plzeňskou branku. V 7. minutě plzeňský trestný kop z rohu pokutového území chytil brankář Roudnický. V 11. minutě na Novákův centr z levé strany před plzeňskou brankou pozdě reagoval Dohnalík. Ve 22. minutě se Novotného centr zamotal Dohnalíkovi mezi nohama a zakončení nakonec nebylo vůbec důrazné. Ve 25. minutě dobrý Vodhánělův centr z levé strany o kousek minul opět Dohnalík. Ve 28. minutě vyslal Písačka do šance Novotného, který z dobré pozice zakončil akci mimo branku. Ve 29. minutě plzeňský trestný kop mířil nad branku. Ve 31. minutě po chybné rozehrávce plzeňského brankář získal míč Novotný, ale zakončení z velkého úhlu mu nevyšlo.
Ve 39. minutě poslal nebezpečný míč za plzeňskou obranu Vodháněl a z nedorozumění stopera s brankářem si plzeňský hráč vstřelil vlastní branku - 0:1.

Druhá půle začala krásnou boleslavskou kombinací po levé straně a následným centrem Šulce, který propadl až k Novotnému, jenž přiťukl na Písačku a ten ve více jak stoprocentní šanci trefil pouze plzeňského brankáře.
Ve 46. min boleslavský rohový kop soupeř odvrátil a vyrazil do nepříjemného brejku, který boleslavská obrana nezastavila. Zakončení skončilo na tyčce, odražený míč zůstal ve hře plzeňskou kontrolou, načež následný centr proměnil ve vyrovnání Matějka - 1:1.
V 57. minutě rozehráli Plzeňští rohový kop na krátko a křížnou střelou Kopřivy z rohu pokutového území na zadní tyč otočili skóre utkání - 2:1.

V 69. minutě po Písačkově kolmici Frommelovo prudké zakončení vyrazil plzeňský brankař k volnému Novotnému, ale ten netrefil zcela prázdnou branku.
V 76. minutě po trestném kopu ze strany hřiště prolétl míč přes celé boleslavské pokutové území a zapadl do Roudnického branky - 3:1.
V 80. minutě Frommel přenesl hru na Písačku, který hlavou prodloužil za sebe na volného Šulce, ale ten sám před brankářem nedokázal usměrnit míč do plzeňské branky.
Boleslavský trenér Martin Mrvík byl z prohry rozmrzelý: ,,Výhru jsme soupeři doslova darovali. Utkání jsme měli dobře rozehrané a měli jsme si odvézt všechny tři body. Vytvořili jsme si více brankových příležitostí a předvedli dobrý herní výkon. Hráči makali a dobře pracovali na velké plzeňské umělce. Bohužel jsme při všech třech inkasovaných brankách udělali obrovské individuální chyby, za které nás soupeř potrestal. Hrál se celkově dobrý fotbal, i Plzeň byla v dnešním utkání hodně fotbalová a hra se přesouvala z jedné strany na druhou. Utkání se lámalo, stejně jako v domácím utkání s Hradcem, za stavu 1:0 pro náš tým, kdy jsme neproměnili velkou šanci a z následného protiútoku inkasovali vyrovnávací branku. Kluky musím pochválit za výkon i přes porážku. Naopak je musím pokárat za malou koncentraci při inkasovaných brankách, které patří do kategorie naprosto zbytečných a darovaných soupeři. Individuálně mě potěšili výkony Písačky a Novotného."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Roudnický - Zabilanský, Malý, Marek, Kopa - Vodháněl, Komárek (60. Vegricht) - Novotný, Písačka, Novák (40. Šulc) - Dohnalík (60. Frommel).

Góly: 46. Matějka, 56. Kopřiva, 76. Novák - 38. vlastní plzeňského hráče

Fanshop banner