Nepřemohli oslabenou Slavii
Klub

Nepřemohli oslabenou Slavii

Redakce

Ve střetnutí 32. kola na sebe narazily týmy z prvních dvou příček tabulky. Po bezgólovém poločasu Boleslavští vysoko prohráli, ačkoliv hráli půl hodiny proti Slavii oslabené o vyloučeného brankáře.

První minuty byly ve znamení opatrné kombinační hry z obou stran. Brankáři se dostali do akce jen ve spolupráci se svými spoluhráči. V 6. minutě udeřila Slavia, když po Tusjakově centru tvrdě vypálil Sodoma a boleslavský gólman Hankič vyrazil míč na roh. V 15. minutě si slávistický brankář Hrubeš připsal první zákrok při střele ze střední vzdálenosti. Ve 30. minutě Verner boleslavskou branku překopl. Ve 36. minutě sice Mehanovič obešel soupeřova obránce, ale k zakončení se nedostal. Před koncem poločasu Hankič včasným vyběhnutím zmařil rodící se Tusjakův brejk a na druhé straně Eliášův centr hlavičkoval Kozma, což brankář Hrubeš snadno vyřešil.

Druhý poločas byl o poznání rušnější než první. A to na góly i na karty.
V 55. minutě rozhodčí Zadinová za faul Hrubeše nařídila penaltu a slávistického brankáře vyloučila. Kateřiňák pokutový kop proměnil ve vedoucí gól Boleslavi - 0:1.
Oslabená Slavie však za deset minut skóre otočila.
V 61. minutě bombou od břevna do sítě vyrovnal Sodoma - 1:1.
V 65. minutě za faul Kateřiňáka nařídila rozhodčí penaltu proti Boleslavi. Proměnil ji Červenka navzdory tomu, že Hankič směr střely vystihl - 2:1.

Na hrací ploše přibylo nervozity. Hra ztratila plynulost, což vyhovovalo bránící Slavii. Po chybě náhradního slávistického brankáře Řeháka se málem dostal do šance boleslavský Kozma. V 80. minutě střílel Tvrzník nad slávistickou branku. V 81. minutě propásl Kozma obrovskou šanci na vyrovnání. Boleslavští útočili a do soupeř hrozil brejky do otevřené obrany.
V 89. minutě přihrávku Sodomy využil ke vstřelení branky Červenka - 3:1.
Ve druhé ze čtyř nastavených minut pojistil slávistické vítězství Zámečník - 4:1.
Vítězstvím Slavie sesadila Boleslav z čela Juniorské ligy.

Sestava FK Mladá Bolelsav U21: Hankič - Geissler, Vraštil, Křapka, Rosa (46. Tvrzník) - Kateřiňák, Eliáš - Bartl, Mehanovič (85. Fidrich), Fousek - Kozma.

Sestava SK Slavia Praha U21: Hrubeš - Smolák, Kolařík, Čepelák, Bejbl - Eschmann (46. Červenka), Verner, Vondráček (56. Řehák), Salašovič, Tusjak (85. Zámečník) - Sodoma.

Góly: 65. a 89. Červenka, první z penalty, 61. Sodoma, 90. Zámečník - 59. Kateřiňák z penalty

ŽK: Bejbl, Kolařík - Kateřiňák, Křapka, Mehanovič

ČK: Hrubeš

Rozhodčí: Zadinová - Vaňkát, Severýn

Fanshop banner