Znojmo vyprovodili pěti góly
Klub

Znojmo vyprovodili pěti góly

Redakce

Se Znojmem o ligové body se Boleslav střetla teprve podruhé a poprvé doma. Odveta za podzimní prohraný zápas se jí povedla i s úroky a výraznou výhrou získala náskok na třetím místě Gambrinus ligy.

Boleslavským chyběl Štohanzl potrestaný za čtyři žluté karty, Chramosta (svalové zranění), Nešpor (viróza), Janíček (rekonvalescence po operaci) a Fabián (dlouhodobě zraněný). Také Znojemští nebyli kompletní, neboť za vyloučení v předchozím ligovém utkání s Brnem byli disciplinárně potrestaní Zeba a Hnaníček.

První poločas Boleslavští vyjádřili herní převahu dvěma góly, ale Znojemští nečekaně snadno snížili a udrželi se ve hře. Od první minuty se Boleslavští tlačili ke znojemské brance, kterou ohrožovali z rohových a trestných kopů. V 17. minutě prokličkoval Bořil mezi dvěma protihráči do znojemské šestnáctky, ale z jeho přihrávky Koreš vytěžil pouze rohový kop. Po jeho rozehrání vypálil Kysela k levé tyči, u níž zasáhl brankář Hrubý.
V 19. minutě Magera na hranici znojemské šestnáctky přistrčil vysoký míč Šultesovi a ten prodloužil na Koreše, jenž nekompromisně prostřelil brankáře Hrubého - 1:0.
I po vedoucí brance pokračovali Boleslavští v atakování soupeřovy branky. Jarolímův trestňák hlavičkoval Zahustel nad branku. Po Korešově přihrávce Ščuk zamířil k levé tyči, kde byl gólman Hrubý včas. Znojemští zaměstnali boleslavského brankáře nedůraznou střelou Reljiče. Ve 32. minutě druhý znojemský roh hlavičkoval Vašíček nad a o minutu později Yonovu kolmici do boleslavské šestnáctky prodloužil Cihlář do branky, ale gól sudí neuznal kvůli jasnému ofsajdu.
Ve 34. minutě Kyselův přízemní centr z pravé strany usměrnil Ščuk v odvážném skluzu po boku s dotírajícím obráncem do znojemské sítě - 2:0.
Znojemští však nesklopili hlavy a hned využili chvilkové nekoncentrovanosti boleslavské defenzívy.
Ve 37. minutě nejlepší znojemský kanonýr Vašíček z rohu šestnáctky povedenou křížnou střelou vymetl pravou šibenici boleslavské branky - 2:1.
Do konce poločasu tři znojemské ataky zastavil Dosoudil. Střelecký pokus Gál-Andrezlyho nepustil k Divišovi, centr Lacka hlavou srazil do rohu a po jeho rozehrání odhlavičkoval míč mimo boleslavské velké vápno.

Druhý poločas Boleslav vedení navýšila o další tři góly, i když v prvních dvou minutách po pauze získali Znojemští dva rohy. Nebezpečnější byl druhý, ale Diviš si s ním poradil a míč vyboxoval do bezpečné vzdálenosti od své branky. V 50. minutě Jarolím pokazil rozehrávku trestného kopu a v okamžitý znojemský brejk završil Gál-Andrezly tvrdou ranou těsně vedle pravé tyče boleslavské branky. Osmý boleslavský roh kopal Jarolím a těsně vedle hlavičkoval Ščuk. Útok dva na dva pokazil Koreš nepřesnou přihrávkou Šultesovi. V 62. minutě Kúdelův centr zprava zdařile hlavičkoval Magera, ale brankář Hrubý předvedl vynikající zákrok. O minutu později však už nestíhal.
V 63. minutě Bořilův centr zleva usměrnil Magera k bližší tyči, od které se míč odrazil za záda bezmocného Hrubého - 3:1.
V 66. minutě Yonův nebezpečný centr ze znojemského trestného kopu odhlavičkoval Dosoudil. O chvíli později Boleslavští dvěma góly definitivně stvrdili svoji výhru.
V 68. minutě Ščuk proměnil penaltu nařízenou za Odehnalovu ruku po Zahustelově centru - 4:1.
V 70. minutě Magera skóroval po centru z pravé strany, kterým vyvrcholila předchozí spolupráce Štajnera s Korešem - 5:1.

I za rozhodnutého stavu se hrál oboustranně otevřený fotbal, ale boleslavské útoky byly nadále nebezpečnější. V 82. minutě po parádním Jarolímově pasu se hnal do brejku Bartl, ale tísněn Mudrou vystřelil nedůrazně a gólman Hrubý si snadno poradil. V poslední minutě po Štajnerově akci parádně centroval Mehanovič a u vzdálenější tyče byl Magera blízko hattricku, přes obránce se však ve vzdušném souboji tentokrát neprosadil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Dosoudil, Bořil - Ščuk, Jarolím - Zahustel (80. Bartl), Magera, Koreš (84. Mehanovič) - Šultes (68. Štajner).

Sestava1. SC Znojmo: Hrubý - Helísek, Yonov, Odehnal, Mudra - Gál-Andrezly, Lacko, Buchta (79. Haurdič), Cihlář (68. Crnkič) - Reljič, Vašíček (89. Diarrassouba).

Góly: 19. Koreš, 34. a 68. Ščuk, 63. a 70. Magera - 37. Vašíček

Rozhodčí: Marek - Štěrba, Hock

Diváků:3159

Fanshop banner