Bod si zasloužili za poločasovou proměnu
Klub

Bod si zasloužili za poločasovou proměnu

Redakce

Po hodně nepovedeném poločase a ve zdánlivě prohraném zápase Boleslavští po přestávce ožili a nezměrnou bojovností dosáhli alespoň na jeden bod za nerozhodný výsledek.

První poločas začali o poznání lépe Tepličtí, kteří hned první akci zakončili nebezpečnou střelou, Takács křížnou ranou branku těsně minul. Za dvě minuty již byli úspěšnější.
Ve 3. minutě po sérii boleslavských nedůrazných pokusů o odkop z hranice pokutového území se míč odrazil k teplickému Laňkovi a ten nekompromisně skóroval - 0:1.
Za Boleslav odpověděl Houžvička. Trestný kop z dobré pozice poslal ve 4. minutě nad branku a v 6. minutě jeho tečovanou ránu teplický gólman Míka chytil. Potom se čtvrt hodiny hrálo jen mezi vápny. Ve 21. minutě Houžvičkův oblouček z trestného kopu odhlavičkoval teplický stoper Horvát a o dvě minuty později, když Kubelka vystihl soupeřovu rozehrávku, nadějný boleslavský atak zakončil Lacek z malého vápna nad břevno teplické branky. Ve 29. minutě pálil Lacek z dvaceti metrů těsně mimo.
Ve 30. minutě si Tepličtí rychlým protiútokem vynutili druhý rohový kop a po jeho rozehrání Takács u bližší tyče hlavou usměrnil míč pod břevno boleslavské branky - 0:2.
Teprve ve 34. minutě zahrávali první roh Boleslavští, ale Pajerovo zakončení srazili obránci a Kühnelův oblouček od pravé tyče odvrátil výtečným zákrokem brankář Míka. V předposlední minutě poločasu boleslavský gólman Dědek zmařil obrovskou šanci Flégla. Těsně před přestávkou střílel boleslavský kapitán Lacek z dálky přesně do brankářovy náruče a vzápětí na druhé straně střelu teplického Bílka chytil bez obtíží Dědek.

Druhý poločas byl v podání boleslavských dorostenců o poznání lepší. Jestliže před pauzou měli problémy s kontrolou míče a tím se jim zákonitě nedařila příprava i realizace ofenzívy, tak v druhém dějství působili soustředěnějším dojmem, což se projevilo na přesnější kombinaci. Navíc přidali na agresivitě a pohybu.
Ve 47. minutě Lacek snížil z pokutového kopu, který sudí Černý nařídil za podražení Zörklera, když se na kraji šestnáctky pokoušel kličkou uvolnit před protihráče - 1:2.
V 50. minutě Kubelkovu tečovanou střelu vytlačil teplický brankář konečky prstů od pravé tyče. V 52. minutě Lackovu ránu ze dvaceti metrů vyrazil Míka na další boleslavský roh, po jehož rozehrání Glöckner neuspěl z malého vápna. V 61. minutě Ladra z rohu vápna těsně minul levý hoprní růžek teplické branky.
V 71. minutě Pajer hlavou umístil Lackův trestný kop a vyrovnal na 2:2.
Tepličtí okamžitě reagovali a v 72. minutě po rychlé akci z pravé strany dostali míč do boleslavské branky, ale rozhodčí gól neuznal kvůli ofsajdu. V 77. minutě při teplickém rohu neudržel boleslavský brankář Dědek míč v rukavicích a nastalý závar přežila boleslavská defenzíva s velkou dávkou štěstí, neboť teplický střelec s výhodné pozice branku minul. V 90. minutě nedotáhl nadějně vypadající boleslavský brejk Kořínek a v nastavené dvouminutovce teplický centr proletěl boleslavským brankovištěm naštěstí bez škodlivého vlivu.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Glöckner, Scheufler (46. Aleš Procházka), Pajer, Houžvička - Kühnel (46. Kořínek), Lacek - Pekař (31. Zörkler, 77. Razák), Ladra (89. Wolf), Zemánek - Kubelka.

Sestava FK Teplice U19: Míka - Milan Procházka, Horvát, Kodeš, Chládek - Takács - Flégl (89. Tesařík), Richter (90. Vokoun), Výborný (76. Růžička), Bílek (90. Hlaváček) - Laňka (63. Šístek).

Góly: 47. Lacek z penalty, 71. Pajer - 3. Laňka, 30. Takács

ŽK: Zemánek, Kubelka, Lacek - Laňka, Bílek

Rozhodčí: Černý - Vlk, Nejedlo

Diváků: 60

Boleslavský trenér Jiří Saňák se zlobil na své svěřence především za nevyrovnanost výkonů v prvním a druhém poločase: „V prvním poločase jsem viděl náš špatný výkon, který postrádal základní parametry, což znamená kvalitu v technice, dobře vedené souboje, rychlý pohyb a komunikaci. Hůř jsme do utkání vstoupit nemohli a soupeři dovolili po výkopu brankaře skórovat, Teplice zvýšily z dobře kopnutého rohu. Naštěstí existuje poločasová přestávka, která nám pomohla. Přeskupeni sestavy a střídání vrátily do týmu aktivitu a ihned jsme snížili z pokutového kopu, což nás povzbudilo. V tuto chvíli jsme hráli slušně a vytvořili si tlak i šance. Nakonec jsme vyrovnali a měli příležitosti na výhru. Přesto jsem rád a vážím si výkonu ve druhém poločase. Musíme se zamyslet, proč takto nejsme schopni hrát celé utkání."

Fanshop banner