Na ligový fotbal letos poprvé v neděli odpoledne
Klub

Na ligový fotbal letos poprvé v neděli odpoledne

Redakce

Utkání 24. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - 1. SC Znojmo se hraje v neděli 13. dubna 2014 od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Letos poprvé v nedělním odpoledni, čili v době pro Boleslav tradiční.

Předchozí tři domácí ligová utkání, se Slováckem, Duklou Praha a Slavii Praha, hrála Boleslav pod vlivem požadavku České televize v pondělních večerech.
Ve čtvrtém jarním domácím mistráku Mladá Boleslav hostí Znojmo, na které nemá z podzimní sezóny dobré vzpomínky. Naopak pro znojemské fotbalisty je významným pozitivním mezníkem. Utkání 1. SC Znojmo - FK Mladá Boleslav 2:0 bylo historicky prvním střetnutím těchto soupeřů o prvoligové body. Hrálo se v sobotu 28. září 2013 na hřišti v Brně, neboť znojemský stadion nesplňuje prvoligové parametry. V kronice znojemského fotbalu bude navždy zapsané jako první vítězství v Gambrinus lize. Před tím Znojmo jen třikrát remizovalo a šestkrát prohrálo.
Do boleslavské branky první gól dal Vašíček ve 24. minutě. O tři minuty později další znojemskou šanci zmařil obětavým zákrokem brankář Miller, kterého však Buchta kopl do hlavy a do druhého poločasu potom nastoupil do branky Diviš. Největší boleslavské šance na vyrovnání zmařili Nešpor a Šultes, kteří se neprosadili z malého vápna. Dvě minuty před koncem druhý znojemský gól přidal Hrošovský, jenž hostoval ve Znojmě z Plzně, kam se v letošním únoru vrátil. Hrálo se před trapnou návštěvou necelých čtyř set diváků...

Kompletní program 24. kola Gambrinus ligy
Pátek 11. dubna od 20,15 hodin Bohemians Praha 1905 - FK Teplice
Sobota 12. dubna od 15,00 hodin AC Sparta Praha - SK Slavia Praha
Sobota 12. dubna od 16 hodin 1. FK Příbram - FC Slovan Liberec
Sobota 12. dubna od 17 hodin FC Baník Ostrava - 1. FC Slovácko
Neděle 13. dubna od 15 hodin FC Viktoria Plzeň - FC Vysočina Jihlava
Neděle 13. dubna od 17 hodin FK Baumit Jablonec - FK Dukla Praha
Neděle 13. dubna od 17 hodin FK Mladá Boleslav - 1. SC Znojmo
Pondělí 14. dubna od 17 hodin FC Zbrojovka Brno - SK Sigma Olomouc

Fanshop banner