Šest gólů nastříleli slabému soupeři v poklidném tempu
Klub

Šest gólů nastříleli slabému soupeři v poklidném tempu

Redakce

Týmy z rozdílných pólů pořadí Juniorské ligy, Boleslav první a Táborsko třetí od konce, předvedly podle očekávání jednostranný souboj. Boleslavští si pojistili vedení a vylepšili skóre.

První poločas jasně vyzněl pro Boleslavské, i když první vystřelili na branku soupeře Táborští, ale o metr minuli.
V 5. minutě po trestném kopu Kateřiňáka ránu Mehanoviče srazili obránci. Odvrátili i následný centr zleva, ale jen ke Křapkovi, který ranou bez přípravy prostřelil všechny bránící hráče i brankáře - 1:0.
V 9. minutě střelu táborského Nešického boleslavští obránci k Hankičovi nepustili. Ve 13. minutě Fousek vystihl soupeřovu rozehrávku, poslal do jasné šance Mehanoviče, ten však nastřelil vybíhajícího gólmana. V 15. minutě táborský trestný kop trefil Vavřina do zdi. O dvě minuty ani trestňák Nešického nepustili obránci k boleslavské brance. Teprve Kluzákova rána zaměstnala Hankiče.
V 19. minutě se Fousek elegantně uvolnil a zprava parádně zacentroval před branku, kde Kozma u bližší tyče úspěšně zakončil střelou pod břevno - 2:0.
Ve 23. minutě spolupráci s Kozmou zakončil přesnou přízemní ranou Bartl - 3:0.

Ve 38. minutě zdlouhavou mladoboleslavskou kombinaci završil nepřesně a nedůrazně Fousek. Poločas se za jasného vedení dohrál v poklidu.

Druhý poločas pokračoval v duchu prvního. Boleslavští bez velkého úsilí kontrolovali hru a navyšovali své vedení.
V 53. minutě od pravé postranní lajny odcentroval Křapka a uvnitř soupeřovy šestnáctky nejvýše vyskočil Kozma, který se hlavou trefil k pravé tyči - 4:0.
Přesně po uplynutí hodiny hry zaváhal na půlící čáře boleslavský stoper Křapka a vybídl k brejku táborského Civiče, který však v koncovce branku minul.
V 65. minutě Eliášův rohový kop napálil bez přípravy z deseti metrů Pajer a míč z jeho kopačky se od pravé tyče odrazil za brankářova záda - 5:0.
V 67. minutě se ke střelbě na boleslavskou branku odhodlal opět Civič a opět nepřesně.
V 69. minutě prokličkoval Fousek přes tři protihráče do táborské šestnáctky, kde přistrčil míč Kozmovi, jenž přesnou trefou k pravé tyči završil osobní hattrick - 6:0.
V 77. minutě táborský Čivič do třetice pokoušel střelecké štěstí, ale ani tentokrát boleslavskou branku netrefil. V závěrečné desetiminutovce byli Boleslavští dalšímu navýšení skóre, když Eliášův roh hlavičkoval nejprve Šulc a po něm Tvrzník do břevna, ale než se někdo další z boleslavských fotbalistů dostal k dorážce, sudí odpískal ofsajd.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Bartl (79. Šulc), Křapka (64. Živnůstka), Pajer, Tvrzník - Eliáš, Kateřiňák - Fousek, Mehanovič (32. Kocourek), Hodač (64. Kořínek) - Kozma (84. Lakatoš).

Sestava FC MAS Táborsko U21: Winter - Hergeseli (55. Bíba), Neužil, Vavřina, Rabiňák - Horváth, Kluzák (69. Kukučka) - Cihlář (31. Chirinciuc), Nešický, Mariotty - Bosnyak (46- Čivič).

Góly: 19., 53. a 69. Kozma, 5. Křapka, 23. Bartl, 65. Pajer

ŽK: Pajer

Rozhodčí: Orel - Zeman, Duchoň

Diváků: 105

Fanshop banner