Na očekávanou výhru dosáhli až po přestávce
Klub

Na očekávanou výhru dosáhli až po přestávce

Redakce

Proti soupeři z konce tabulky potvrdili mladoboleslavští šestnáctiletí dorostenci nesnadnou roli papírového favorita a převážně bránící protihráče přestříleli, čímž si zaslouženě připsali tři body.

První poločas a prakticky i celý zápas měla hra stejnou podobu. Dorostenci Táborska bránili a Boleslavští útočili. V prvním poločase však Boleslavští pomalou rozehrávkou a malým pohybem uprostřed hřiště znehodnocovali svoji herní převahu a umožňovali soupeři nežádoucí množství brejkových situací.
Už v 7. minutě po boleslavské ztrátě míče vyrazili hráči Táborska do rychlého protiútoku. Krčmář souboj s útočníkem neustál a ten první střelou na boleslavskou branku propálil brankáře Řemínka - 0:1.
Boleslavští mladící se snažili co nejrychleji vyrovnat a zanedlouho se jim to i povedlo.
Ve 13. minutě po dobře zahrané standardní situaci vyrovnal Král - 1:1.

Ve druhém poločase Boleslavští zlepšili pohyb uprostřed hřiště a odměnou jim za to byla vedoucí branka v dosud gólově vyrovnaném zápase.
Ve 43. minutě Charvát vyslal Zákravského kolmou přihrávkou mezi obránci do úniku, který boleslavský záložník proměnil - 2:1.
O deset minut později se skvělou individuální akcí blýskl Vejr, který se elegantně zbavil obránce, otočil se a krásně obstřelil táborského brankáře - 3:1.
V 56. minutě po chybě táborského hráče vyrazil do samostatného úniku Procházka, který bezmocného brankáře lehce přehodil a navýšil skóre na konečných 4:1.

Do konce utkání se již skóre nezměnilo, Boleslavští měli několik nebezpečných situací včetně standardních, ale žádná z nich již vyložené ohrožení soupeřovy branky nepřinesla. Táborští měli v druhém poločase jednu příležitost ke snížení, ale standardní situaci z dobré pozice nevyužili.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Řemínek - Procházka, Krčmář, Král, Rudzan (70. Klíma) - Vejr, Charvát (65. Smrček) - Hurda (57. Jeníček), Koubský (50. Novotný), Zákravský (65. Hančovský) - Marčaník (57. Stopa).

Branky FK MB U16: 13. Král, 43. Zákravský, 53. Vejr, 56. Procházka

Trenér FK Mladá Boleslav U16 Zdeněk Bělík předpokládanou výhru nad Táborskem zhodnotil slovy: ,,Do utkání jsme nevstoupili dobře. Brzy jsme inkasovali branku a soupeř zalezl ještě hlouběji. Hrozil především z rychlých brejků, ke kterým jsme mu pomáhali svými zbytečnými ztrátami uprostřed hřiště. Hlavně v prvním poločase nám scházel pohyb a přesná a rychlá kombinace. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a brzy skóre otočili v náš prospěch. Pak už jsme si věřili a svou herní převahu zúročili ještě dvěma góly. Celý tým chválím za dobrý týmový výkon, i střídající hráči nijak nezklamali, o výhru se zasloužili všichni. Za individuální výkon chválím Vítka Vejra a Patrika Procházku."

Fanshop banner