Ze Slovácka přivezli cenný bod
Klub

Ze Slovácka přivezli cenný bod

Redakce

V sobotním ligovém střetnutí na stadionu Širůch ve Starém Městě remizovali starší dorostenci se Slováckem. Přestože natáhli svoji černou sérii bez vítězství už na sedm mistrovských utkání, remíza z venku je příjemným ziskem.

První poločas začali aktivněji dorostenci Slovácka. Už v 1. minutě po autovém vhazování se k míči dostal slovácký hráč a tvrdě vystřelil pod břevno. Boleslavský brankář Dědek ho vytáhl na rohový kop. V 6. minutě rychlý protiútok Slovácka vyvrcholil střelou podél zadní tyče vedle Dědkovy branky. V 10. minutě po slováckém rohovém kopu vychytal Dědek přesnou hlavičku soupeře.
V 15. minutě Kubelka dostal míč vlevo, potáhl ho a od praporku nacentroval do vápna, kde Pekař minul, ale Lacek již dokázal skórovat - 0:1.
V 17. minutě slovácký rohový kop přeletěl boleslavské brankoviště a u zadní tyče číhající Sileš srovnal na 1:1.

Ve 33. minutě po rohovém kopu boleslavská defenzíva odvrátila nebezpečný závar a o šest minut později přežila tvrdou střelu z dvaceti metrů, která proletěla těsně nad brankou. Ve 41. minutě boleslavský Lacek poslal trestný kop z hranice vápna těsně vedle.

Druhý poločas na nerozhodném výsledku nic nezměnil. Ve 48. minutě boleslavský rohový kop odcentroval Houžvička a z dobré pozice hlavičkoval Glöckner těsně nad slováckou branku. V 52. minutě Slovácko zleva zaútočilo, ale útočník, který obešel boleslavského obránce, vystřelil naštěstí vedle. V 75. minutě si slovácký gólman poradil s Houžvičkovým trestným kopem. V závěru Boleslavští remízu uhájili. V 80. minutě slovácká nebezpečná akce skončila hlavičkou nad brankou a v 84. minutě další útočný pokus zblokovanou střelou, na kterou byl Dědek připravený.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Wolf (73. Procházka), Scheufler, Glöckner, Houžvička - Lacek, Kühnel (75. Kořínek) - Pekař (46. Zemánek), Ladra (89. Duch), Zörkler (46. Razák) - Kubelka.

Góly: 17. Sileš - 15. Lacek

Boleslavští dorostenci FK Mladá Boleslav U19 jsou navzdory nepříjemné šňůře sedmi zápasů bez výhry, když od vítězství nad Plzní 22. února pětkrát prohráli a dvakrát remizovali, stále v kontaktu s vyrovnaným středem ligové tabulky. V ní si můžou polepšit, když zvládnou tři nejbližší duely, a to 12. dubna od 11 hodin doma s Teplicemi, 25. dubna v pražských Vršovicích a 30. dubna od 13 hodin doma s Frýdek-Místkem.

Ve zlepšení věří i boleslavský trenér Jiří Saňák, jenž po remíze na Slovácku prohlásil: „V ostrém utkání jsme nakonec získali zasloužený bod, ač soupeř byl více na míči a měl i více zakončení. My však slušně bránili, a když jsme měli problémy uvnitř pokutového území, zvládli je a nakonec i zahrozili. Chlapci odvedli velký kus práce, dřeli do úmoru a je vidět, že pokud se správně připraví, jsou schopni ve velkém tempu zvládnout tři utkání za týden i proti soupeři, který měl výhodu, že ve středu nehrál. Celkově to bylo bojovné utkání, které nepoznalo vítěze. Je potřeba se dál zlepšovat a připravovat na další ostrá utkání. V této soutěži může porazit každý každého."

Fanshop banner