Shořeli jsme, povzdechl si trenér Jarolím
Klub

Shořeli jsme, povzdechl si trenér Jarolím

Redakce

Oba trenéři, boleslavský Karel Jarolm i jihlavský Petr Rada, se shodli, že na vývoj kvalitního a dramatického souboje měla fatální vliv neproměněná boleslavská šance v 25. minutě.

Na úvod svého vystoupení před novináři boleslavský trenér Karel Jarolím slíbil, že jeho hodnocení prohraného zápasu bude rychlé. Což také učinil a téměř jedním dechem vychrlil: "Shořeli jsme, protože jsme neproměnili ani ty nejvyloženější šance a pustili soupeře do vedení." Za osudovou chvíli pro vývoj utkání označil Štohanzlovu promarněnou šanci za bezgólového stavu v pětadvacáté minutě. „Stačilo posunout míč vpravo na Koreš a ten by ho dával do prázdné brány. Jak jsme s tou situací naložili, je pro mě nepochopitelné," divil se trenér Jarolím, který se však neobává, že by konec jarní série neporazitelnosti měl zásadně ovlivnit pohodu v kabině a formu na hřišti: „Bylo by smutné, kdyby nás porážka rozhodila a nenavázali jsme v dalších zápasech na předchozí výhry."

Jihlavský trenér Petr Rada byl velmi spokojený: „Jsme rádi za vítězství, neboť z týmů, se kterými jsme z popředí ligové tabulky hráli, myslím tím Teplice, Liberec a pražskou Duklu, byla Boleslav jednoznačně nejtěžší soupeř a prokázala i v Jihlavě, že je oprávněně na třetím místě." Za klíčový moment, podobně jako jeho kolega Jarolím, označil nevyužitou boleslavskou jasnou šanci v pětadvacáté minutě. „Po Mikulově chybě nás podržel brankář Hanuš. Potom jsme dali branku a ta nám hodně pomohla, neboť jsme se po ní dostávali více do hry. V přestávce jsem hráče upozorňoval, že Boleslav umí být v druhém poločase nepříjemná a proto potřebujeme hrát aktivně, ale začali jsme bojácně, teprve druhá branka nás uklidnila. Boleslav si vytvářela šance, a když jsme dostali lacinou branku, ožila a protože má kvalitu, dostávala nás pod tlak."

Fanshop banner