Boleslav v Jihlavě nevyhrála ani na třetí pokus
Klub

Boleslav v Jihlavě nevyhrála ani na třetí pokus

Redakce

Boleslav hrála s Jihlavou o prvoligové body jenom pošesté a ve třech mistrácích na jihlavském hřišti ani jednou nevyhrála. Tentokrát přišla o letošní ligovou neporazitelnost.

První poločas začali jihlavští svěřenci trenéra Rady velmi důrazně a postupně pokopali Dosoudila, Jarolíma, Ščuka i Kyselu. V úvodní desetiminutovce zahrávali Boleslavští čtyři rohy, nejvíce se jim povedl třetí, kdy Jarolímův centr u bližší tyče hlavičkoval Ščuk a gólman Hanuš míč vyrazil na roh. Potom si dva rohy vynutila Jihlava a také bez gólového efektu.
Na pěkný Kyselův centr ve 23. minutě nedosáhl na malém vápně Šultes. Ten z dalšího útoku skóroval, ale sudí jeho střelecké postavení posoudili jako ofsajdové a boleslavský gól neuznali. Ve 25. minutě se jihlavskému Vaculíkovi nepodařilo rozehrát trestňák podle představ a Boleslavští vyrazili do protiútoku, který se pokusil zastavit Mikula, ale jeho pomalou malou domů vystihl Štohanzl a běžel sám proti soupeřově brance. Bohužel se neodhodlal k zakončení a po kostrbaté kličce nacentroval Korešovi, ale jeho nedůraznou hlavičku na brankové čáře napravil svůj předchozí kiks jihlavský obránce Mikula.
Po tak obrovské promarněné šanci přišel zákonitě trest...
Ve 33. minutě vletěl zleva do boleslavské šestnáctky Jungr a v plném běhu lehce špičkou kopačky přehodil Diviše - 1:0.
O tři minuty později v dalším povedeném jihlavském útoku Jungr nezištně přihrál Harbovi a ten z necelých deseti metrů netrefil branku. O chvíli později rodící se útok Jihlavy zastavili sudí kvůli ofsajdu.
Ve 40. minutě byl blízko vyrovnání Šultes ale po centru z pravé strany překopl z malého vápna jihlavskou branku. V předposlední minutě poločasu Šultesovu střelu srazil Šourek k Zahustelovi, jenž poslal do jihlavské šestnáctky Koreše a z jeho centru získala Boleslav pátý roh. Ten však k ohrožení soupeřovy branky nevedl.

Druhý poločas začali Boleslavští dobře. Hned z prvního útoku získali roh, ovšem Jarolímův centr proletěl jihlavským brankovištěm, aniž ho někdo usměrnil do branky zaskočeného brankáře Hanuše. Potom získali další výhodnou standardku. Jarolímův trestný kop od pravé postranní lajny však Jihlavští ubránili a vyrazili do smrtícího protiútoku.
V 50. minutě ho Jungr odtáhl až před boleslavskou šestnáctku, přihrál Harbovi a ten sám proti Divišovi technickým obloučkem skóroval - 2:0.
Od té doby se hrálo většinou na jihlavské polovině hřiště, ale jen v jednom případě efektivně. V 55. minutě jihlavský roh hlavičkoval nehlídaný Šourek do Divišovy náruče. V 58. minutě Štohnazlův centr uvnitř jihlavského vápna zpracovával Ščuk, ale ani jemu ani jeho spoluhráči Šultesovi se koncovka nezdařila. O minutu později centr Štohanzla hlavičkoval Ščuk nepřesně.
V 60. minutě po Jarolímově přihrávce Koreš z hranice velkého čtverce zamířil přesně k levé tyči, kam se gólman Jihlavy Hanuš jen podíval - 2:1.
Boleslavský tlak měl setrvalou intenzitu, ale nikoliv podobně povedené vyústění. Navíc Jihlavští stále hrozili z brejků. Do jednoho z nich vyrazil v 78. minutě Kosak, když obral o míč Bartla. Akci završil Kučera střelou, kterou Diviš vyrazil na roh. Podobně si boleslavský gólman poradil i se střelou Harby v 87. minutě. Poslední šanci na vyrovnání měl v nastavené dvouminutovce po Chramostově přihrávce Magera, ale nastřelil bránícího hráče Mikulu.
Boleslav ani na třetí pokus v Jihlavě nevyhrála a tentokrát navíc ztratila svoji letošní ligovou neporazitelnost a promarnila navýšení bodového náskoku na své pronásledovatele v boji o Evropu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Bořil - Jarolím, Ščuk (64. Magera) - Zahustel (75. Bartl), Koreš, Štohanzl (71. Chramosta) - Šultes.

Sestava FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Mikula, Krejčí, Šourek, Vepřek - Jánoš (75, Karlík), Kučera - Kukol (66. Kosak), Jungr, Vaculík - Harba (89. Přeučil).

Góly: 33. Jungr, 50. Harba - 60. Koreš

ŽK: Jungr, Hanuš - Dosoudil, Štohanzl

Rozhodčí: Nenadál - Pilný, Pospíšil

Diváků: 3638

Fanshop banner