Gólové nebezpečí hrozí od každého jihlavského fotbalisty
Klub

Gólové nebezpečí hrozí od každého jihlavského fotbalisty

Redakce

V utkání 23. kola Gambrinus ligy FC Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav, které je na programu v neděli 6. dubna 2014 od 17 hodin, by se mohli diváci dočkat atraktivní přestřelky, neboť jihlavský Harba i boleslavští Nešpor a Ščuk patří k nejproduktivnějším ligovým střelcům.

Mezi osmičkou nejúspěšnějších střelců Gambrinus ligy je desetigólový Haris Harba z Jihlavy a devítigóloví Martin Nešpor a Jasmin Ščuk z Boleslavi. Jejich očekávaná přestřelka jistě přitáhne do jihlavského hlediště diváky, a to nejen domácí, ale snad také boleslavské. Vždyť z Boleslavi do Jihlavy trvá cesta necelé dvě hodiny.

Střelci ligových gólů v ročníku 2013-14: 12 - David Lafata (Sparta Praha), 11 - Josef Hušbauer (Sparta Praha), 10 - Haris Harba (Jihlava), Aidin Mahmutovič (Teplice), Franci Litsingi (Teplice), Zbyněk Pospěch (Dukla Praha), 9 - Martin Nešpor (Mladá Boleslav), Jasmin Ščuk (Mladá Boleslav), 8 - Michal Hubník (Jablonec), Martin Doležal (Jablonec/na podzim Olomouc), Stanislav Tecl (Plzeň), Milan Kerbr (Slovácko).

Z boleslavského mužstva se kromě dvou zmíněných nejlepších střelců do soupeřovy branky trefilo dalších devět fotbalistů.
Další boleslavští střelci: 6 - Jan Chramosta, 4 - Jiří Štajner, Jan Štohanzl, 3 - Jan Kysela, 2 - Ondřej Zahustel, Tomáš Fabián, 1 - Michal Smejkal, David Jarolím, Pavel Šultes.

V jihlavském týmu je za výjimečným Harbou velký odskok v klubové střelecké tabulce. I když druhý nejlepší jihlavský kanonýr Masopust se prosadil třikrát, tak nebezpečí tohoto týmu spočívá v nevyzpytatelnosti, z čí kopačky na soupeřovu branku zamíří gólový projektil. V aktuálním soutěžním ročníku se na střílení ligových gólů v jihlavském dresu dosud podílelo šestnáct různých hráčů.
Další jihlavští střelci: 3 - Lukáš Masopust, 2 - Petr Tlustý, Václav Koloušek, Tomáš Marek, Adam Jánoš, Lukáš Vaculík, Marek Jungr, 1 - Arnold Šimonek, Tomáš Kučera, Milan Kopic, Jakub Teplý, Jan Kosak, Tomáš Josl, Karol Karlík, Ondřej Šourek.

Fanshop banner