Výhra v Pardubicích juniory vynesla na první místo
Klub

Výhra v Pardubicích juniory vynesla na první místo

Redakce

Boleslavští podobně jako na podzim porazili pardubického soupeře výrazným brankovým rozdílem a vyhoupli se do čela Juniorské ligy, i když o bod pozadu druhá Slavia a o dva body zaostávající třetí Brno odehrály o jedno utkání méně.

V polovině loňského září Boleslavští ze svého domácího hřiště vyprovodili Pardubické pěti góly. Na výhře 5:0 se podílel hattrickem Jeslínek, a po jednom gólu přidali Bořil se Šimkem. Ani jeden z této trojice v jarní sestavě proti Pardubicím nenastoupil - Jeslínek už působí v zahraničí, Bořil hrál za áčko pohárové utkání. Výraznou osobností v boleslavském dresu byl autor dvou gólů Fousek, jenž je v FK Mladá Boleslav na hostování právě z Pardubic.

První poločas začali Boleslavští s velkou chutí a zanedlouho vedli o dva góly.
Ve 3. minutě předvedl Kocourek padesátimetrové sólo, v jehož závěru nezištně připravil střeleckou pozici pro Kozmu, který nezaváhal - 0:1.
V 6. minutě nedůslednost pardubické defenzívy potrestal Hodač druhým gólem - 0:2.

Rychlé dva góly daly hře pro zbytek poločasu jednostrannou podobu. Zaskočení Pardubičtí jako kdyby marně hledali motivaci, povzbuzení Boleslavští nadále s chutí útočili. Nejblíže dalšímu boleslavskému gólu byl Koreš, ale nastřelil pouze tyč.

Druhý poločas začal podobně jako první dvěma slepenými góly.
Ve 47. minutě na konci boleslavské kombinační akce byl Fousek a snadno do odkryté branky skóroval - 0:3.
V 50. minutě se k Fouskovi uvnitř šestnáctky odrazil míč, který bez otálení doklepl do sítě - 0:4.
Pět minut před koncem centr pardubického náhradníka Klíra hlavičkoval Rydval od břevna do boleslavské branky - 1:4.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Živnůstka, Pajer, Křapka, Tvrzník - Fousek, Kateřiňák (74. Šulc) - Kocourek (36. Fidrich), Koreš, Hodač (65. Kořínek) - Kozma (70. Klíma).

Sestava FK Pardubice U21: Čihař - Strouhal, Křivka, Čáp, Mandutz - Knotek (21. D. Pánek), Konvalina (75. Jiří Růžička), Hron, Portyš - Rydval, Krejčí (68. Klír).

Góly: 85. Rydval - 47. a 50. Fousek, 3. Kozma, 6. Hodač

ŽK: Strouhal, Mandutz - Hodač

Rozhodčí: Marek - Hájek, Drábek

Diváků: 60.

Fanshop banner