Odveta za loňské prohrané finále se nekonala
Klub

Odveta za loňské prohrané finále se nekonala

Redakce

Do odvety čtvrtfinále poháru České pošty vstoupili Boleslavští s dvougólovým mankem a třemi mladíky v základní sestavě (Vraštil, Eliáš, Bartl). Protože ji nedohnali, z pohárové soutěže vypadli, do semifinále postoupil Jablonec.

První poločas Boleslavští zaslouženě vyhráli. Byli aktivnější a častěji ohrožovali soupeřovu branku, i když oproti pěti jabloneckým rohovým kopům si nevynutili ani jeden. Parádně však provedli jinou standardní situaci, ze které získali vedení.
Ve 21. minutě Štajner z trestného kopu od pravé postranní lajny poslal před branku přesný oblouček na Ščuka a ten hlavou neomylně skóroval - 1:0.
Ve 28. minutě boleslavský Bartl utekl Benešovi, ale před brankou spoluhráče nenašel. Pět minut před přestávkou byla Boleslav blízko srovnání soupeřova náskoku z prvního utkání. Po Bořilově centru Chramosta z malého vápna přestřelil jabloneckou branku.
Ve 42. minutě pádil Nešpor na jabloneckou branku, kterou její strážce opustil a daleko před šestnáctkou se tvrdě střetl s boleslavským forvardem, jenž mu šanci zmařil. Rozhodčí Královec s mezinárodními zkušenostmi k údivu publika i mnoha aktérů potrestal žlutou kartou Nešpora.

Druhý poločas měla Boleslav výraznější převahu než v prvním, ale vytoužený druhý gól nedala. Ve 48. minutě po Bartlově centru hlavičkoval těsně mimo jabloneckou branku Nešpor. Po spolupráci s Chramostou se neprosadil Štajner, jeho střelu k pravé tyči v 66. minutě Valeš chytil. O dvě minuty později promarnili jedinou šanci druhé půle Jablonečtí, když Kubista hlavičkoval těsně nad. V 80. minutě po trestném kopu Jarolíma neuspěl ve vzdušném souboji jablonecký brankář Valeš proti Magerovi, odražený míč napálil Kúdela a jeho spoluhráč Bartl ho srazil nešťastně mimo soupeřovu branku. V závěrečné desetiminutovce se Boleslavští marně snažili dobýt jabloneckou branku, ale střelecké pokusy obránci odráželi, aniž je pustili ke svému brankáři.

Boleslavští potřebovali vyhrát o tři góly, nebo si výhrou 2:0 vynutit penaltový rozstřel. Ani jedno se jim nepodařilo a tak podruhé za sebou v poháru proti Jablonci neuspěli. V loňském květnu s ním prohráli finále na penalty a letos jim zahradil postup do semifinále.

FK Mladá Boleslav: Miller - Jan Kysela, Kúdela, Vraštil, Bořil - Josef Eliáš, Ščuk (67. Jarolím) - Chramosta (70. Šultes), Štajner (75. Magera), Bartl - Nešpor.

FK Baumit Jablonec: Valeš - Pavel Eliáš, Beneš, Štochl, Jablonský - Rossi, Loučka - Kopic, Čížek (61. Ćížek), Novák (77. Fantiš) - Třešňák (90. Marek Kysela).

Gól: 21. Ščuk

ŽK: Nešpor, Mager - Rossi, Pasvel Eliáš

Rozhodčí: Královec - Kordula, Kotík

Diváků: 1297

Fanshop banner