Začali dobře, ale špatně dopadli
Klub

Začali dobře, ale špatně dopadli

Redakce

Už šest mistráků trvá černá série starších dorostenců. Letošní rok začali 22. února výhrou nad Plzní 2:1, ale od té doby podobnou radost nezažili. Jednou remizovali a pětkrát prohráli, naposledy doma s Brnem.

Lepší vstup do utkání si Boleslavští nemohli přát, neboť se jim vydařil hned první útok.
V 1. minutě získali rohový kop a po jeho rozehrání chybu brněnského brankáře Halouska nekompromisně potrestal Lacek ranou z necelých deseti metrů - 1:0.
Bohužel za čtvrt hodiny už bylo všechno jinak. V 7. minutě přízemní ránu brněnského Pazourka reflexivním zákrokem vyrazil Dědek.
Ve 12. minutě po naivní ztrátě míče ve středu hřiště zcela propadla boleslavská defenzíva a Přichystal nedůraznou, ale šťastnou ranou prostřelil Dědka - 1:1.
V 15. minutě Boleslavští marně dobývali brněnskou branku a málem inkasovali z rychlého brněnského protiútoku, Weberovo zakončení však bylo nepřesné.
V 16. minutě při brněnském rohu nechala boleslavská obrana zcela osamoceného protihráče a Sedlo hlavou velmi pohodlně dokonal obrat ve skóre - 1:2.
Ve 22. minutě zvýšil brněnské vedení Pazourek z pokutového kopu - 1:3.

Ve 37. minutě autor prvního brněnského gólu opět prostřelil Dědka, ale protože střeleckou pozici získal faulem, tak rozhodčí pískal v boleslavský prospěch a gól neuznal. Minutu před pauzou Lackovu povedenou ránu z trestného kopu Halouska lapil.

Druhý poločas odstartovali Boleslavští podobně zdařile jako první a snížili na rozdíl jednoho gólu a dokonce jim scházelo pár centimetrů k vyrovnání.
V 54. minutě Lacek jistou ranou proměnil pokutový kop - 2:3.
V 57. minutě Lacek zamířil z trestného kopu přesně přes hráčskou zeď a nastřelil břevno brněnské branky. O dvě minuty později prošel Ladra skoro přes celé hřiště a individuální akci zakončil střelou, kterou mu obránce zblokoval na roh. Ten se však pro Boleslav výhodou nestal.
V 60. minutě Boleslavští pokazili rozehrání rohového kopu nakrátko, míče se zmocnil Přichystal a po levé straně předvedl sólový únik přes celé hřiště završený přesnou střelou k tyči - 2:4.
V 61. minutě Houžvičkův pokus z dálky snadno brněnský brankář zkrotil. V 70. minutě brněnský Pazourek z necelých dvaceti metrů těsně přestřelil boleslavskou branku. V 75. minutě čerstvý Kühnel nečekaně vypálil z pětadvaceti metrů a Halouska míč vyrazil jen s pořádnou dávkou štěstí.
V 82. minutě se další boleslavský náhradník Razák vypravil zleva do brněnské šestnáctky a střelou k pravé tyči snížil - 3:4.
Naděje na bod trvala jen čtyři minuty, než si Brněnští výhru pojistili pátým gólem.
V 86. minutě si Přichystal uvnitř boleslavské šestnáctky zpracoval míč, opakovaným přešlápnutím zamotal protihráči hlavu a přesnou ranou završil svůj hattrick i výhru pro Brno - 3:5.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Glöckner, Scheufler, Marek (22. Wolf), Houžvička - Lacek, Zemánek - Pekař, Ladra (78. Duch), Zörkler (75. Razák) - Kubelka (68 Kühnel).

Sestava FC Zbrojovka Brno U19: Halouska - Krejčíř (90. Praks), Bednář, Sedlo, Boček - Weber, Krištof - Kučera, Sodomka (58. Jakeš), Pazourek (89. Sokol) - Přichystal (87. Koláčný).

Góly:1. a 54. Lacek, 82. Razák - 11., 60. a 86. Přichystal, 16. Sedlo, 22. Pazourek

ŽK: Kubelka - Přichystal, Krejčíř

Rozhodčí: Černý - Arnošt, Vlk

Diváků: 85

Trenér boleslavských dorostenců Jiří Saňák viděl příčinu prohry v netaktickém počínání svěřenců: „Přes skvělý vstup do utkání jsme bohužel vyrobili šílené chyby a vlastně sami se porazili. Inkasovali jsme až příliš laciné branky a udržovali soupeře v komfortní situaci. Mrzí mě to o to víc, že jsme jednou vedli a dvakrát snížil na rozdíl jedné branky. Nastřelili jsme břevno, ale netaktické chování hráčů nás stalo lepší výsledek."

Fanshop banner