Góly padaly jen z pokutových kopů
Klub

Góly padaly jen z pokutových kopů

Redakce

Na hřišti s přírodní trávou u příbramské Litavky se boleslavským dorostencům nepovedl první poločas, přesto šli po přestávce do vedení, o které však pár minut před koncem přišli gólem z penalty.

Hned po úvodním hvizdu si vzal míč boleslavský Zákravský, přešel přes tři protihráče a nebezpečně vystřelil. Jeho střelu domácí brankář vyrazil na roh. Po jeho rozehrání akcve skončila útočným faulem boleslavského záložníka Vejra. Poté už hráli Příbramští, kteří dobře kombinovali. Boleslavští nestíhali a pouze bránili. Několik nebezpečných situací naštěstí Příbram nevyužila ke vstřelení vedoucí branky, kterou by si určitě za první poločas zasloužila.

Druhý poločas se hra opticky vyrovnala přičiněním několika změn v boleslavské sestavě a Boleslavští se více dostávali do hry.
V 63. minutě po ztrátě Příbramských se dostal k míči střídající Koubský, vyslal přihrávkou Procházku do úniku, který byl následně faulovaný v pokutovém vápně. Nařízený pokutový kop proměnil Marčaník - 0:1.
Poté Příbramští spěchali za vyrovnáním, z čehož vyplynulo mnoho faulů a standardních situací. Boleslavští mladící hrozili hlavně z rychlých brejků, především agilní Procházka. Na 2:0 mohl zvýšit po samostatném úniku Marčaník, ale ani nadvakrát brankáře nepřekonal.
Bohužel v 73. minutě přišlo vyrovnání ze standardní situace domácích, kdy příbramský hráč nacentroval míč do vápna, kde hlavičkoval domácí útočník přímo do ruky boleslavského Krále a rozhodčí ihned odpískal pokutový kop pro domácí. Příbramský záložník proměnil na 1:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Truksa - Procházka, Krčmář, Král, Hurda - Vejr, Jeníček (60. Koubský) - Hančovský (41. Rudzan), Marčaník (71. Smrček), Zákravský - Stopa (38. Charvát)

Branky FK MB U16: 65. Marčaník z pen.

Trenér FK Mladá Boleslav U16 Zdeněk Bělík k remíze řekl: „Dnes se nám vůbec nepovedl první poločas, nechtěli jsme nechat příbramské hráče rozehrát a to se nám hrubě nedařilo. Z toho plynula převaha soupeře. Bohužel někteří hráči neplnili to, co měli, ale celkově jsme si říkali v prvním poločase o inkasování branky. Naštěstí jsme ho přežili a do druhé půle v pozměněné sestavě vstoupili už lépe. Napadali jsme protihráče, byli agresivní v soubojích a dostali se do kombinace oproti poločasu prvnímu. Dostali jsme se do vedení a dokonce mohli vést po úniku Marčaníka o dva góly, ale asi by to bylo nespravedlivé. Nakonec soupeř vyrovnal z pokutového kopu a zápas skončil remízou. Hráče nemůžu pochválit za první poločas a hrát pouze poločas druhý je málo. Kdyby soupeř využil šance z prvního poločasu, tak bychom odjížděli z Příbrami s prázdnou."

Fanshop banner