Výkonnostní nevyrovnanost zaplatili prohrou
Klub

Výkonnostní nevyrovnanost zaplatili prohrou

Redakce

Starším dorostencům v boleslavských dresech se nedaří, ztrácejí body a klesají v ligové tabulce. Jejich trenéra trápí, že nedokážou opakovaně předvádět natrénovanou kvalitu a zaujatost pro úspěch.

První poločas se hrál bez gólů. Z obou brankářů měl více práce boleslavský Dědek. Ve 12. minutě po prodloužení dlouhého autového vhazování se opavský útočník ocitl sám před boleslavskou brankou, ale skákající balón nesprávně trefil. V 16. minutě se prosadil opavský útočník přes obránce, ale boleslavský brankář Dědek zakončení zkrotil. Ve 25. minutě opavský střelec mířil vedle branky. Ve 40. minutě nebezpečnou opavskou střelu Dědek vyrazil na rohový kop. Po rozehrání se nejvýše dostal jeden z opavských hráčů, ale Dědek byl opět na správném místě. Ve 42. minutě utekl opavský hráč po levé straně a střílel vedle pravé tyče.

Druhý poločas začali Opavští rohovým kopem. V 51. minutě po Lackově kolmici vystřelil Zörkler, ale pozorného opavského brankáře nezaskočil.
V 64. min. po opavské standardní situaci rozehrávané ze strany do pokutového území se míč odrazil k volnému útočníkovi a ten poprvé prostřelil Dědka - 1:0.
Z následné boleslavské rozehrávky se uprostřed hřiště po obdrženém gólu Opavští překvapivě dostali do jasného přečísleni, ale jejich koncovku naštěstí boleslavští obránci srazili na rohový kop. V 67. minutě po boleslavském rohovém kopu a následných centrech se k zakončení hlavou dostal Scheufler. Jeho střelu opavský brankář chytil. V 71. minutě po dalším rohu nadvakrát zakončoval Wolf, ovšem mířil nad branku. V 75. minutě po individuálním průniku přes dva protihráče nastřelil Ladra brankáře. Vzápětí na druhé straně předvedli Opavští přesnější koncovku.
V 75. minutě po špatné boleslavské rozehrávce se dostal opavský hráč sám před branku a prostřelil Dědka - 2:0.
V 82. minutě se Lacek ranou těsně vedle opavské branky marně pokusil o zkorigování nelichotivého výsledku.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Wolf (81. Kořínek), Glöckner, Marek (56. Scheufler), Houžvička - Zemánek, Lacek - Pekař (65. Kühnel), Zörkler, Razák (58. Ladra) - Kubelka.

Trenér boleslavských dorostenců Jiří Saňák zhodnotil opavskou prohru slovy: „Příčinu naší prohry vidím ve špatném řešení obranné standardní situace v době, kde jsme my přebírali iniciativu a věřili v lepší vývoj a výsledek. Druhá inkasovaná branka po naší nepochopitelné ztrátě rozhodla o konečném výsledku. V první půli se nám nedařilo především v obranné fázi, kdy jsme nebyli tolik důslední, agresivní a pozorní. Domácí byli lepším týmem. Ve druhém poločase jsme pomalu přebírali otěže utkání aktivnějším přístupem, bohužel se potvrdilo, že i malá nekoncentrovanost rozhoduje takováto utkání. Naše mladé mužstvo musí pochopit, že musí opakovaně podávat kvalitní výkony. Bohužel jsme se nevyhnuli v Opavě velkým výkyvům ve výkonech, a proto jsme prohráli. Žádám všechny nás v klubu k vytrvalé a poctivé práci, jiná cesta není."

Fanshop banner