Sedmnáctiletí zabodovali venku
Klub

Sedmnáctiletí zabodovali venku

Redakce

V utkání 16. kola mladší dorostenci získali první jarní bod, a to v mistrovském utkání v Příbrami. I když hráči obou týmů šance měli, gól nedali ani jeden. Na každé straně zazvonily pouze konstrukce branek.

Prvních deset minut patřil Příbramským, kteří boleslavského soupeře uzamkli před jeho pokutovým územím. Z úvodního tlaku vytěžili pouze několik standardních situací a centrů před branku. Boleslavští byli pozorní a nápor ustáli. V 9. minutě vytáhl míč po pravé straně boleslavský Novotný a před brankou soupeře našel Nováka, který ale netrefil ideálně. Ve 21. minutě zatáhl míč po pravé straně Komárek a předložil ho zpětnou přihrávku Vegrichtovi. Jeho zakončení z dobré pozice bránící hráči zablokovali. Ve 23. minutě po rohovém kopu z pravé strany měli Příbramští první gólovku, když byli důraznější v osobním souboji a hlavičkou o kousek minuli levou tyč boleslavské branky. Ve 40. minutě po dalším rohovém kopu příbramská hlavička mířila nad branku. V nastaveném čase prvního poločasu našel Machů před brankou volného Koška, ale ten míč trefil špatně a ve slibné šanci neuspěl.

Po přestávce ve 42. minutě opět po rohovém kopu se míč několikrát odrazil k příbramským borcům a nakonec jeden z nich nastřelil levou tyč Roudnického branky. Ve 49. minutě Machů poslal trestný kop z dobré pozice nad příbramskou branku. V 53. minutě po Tomanově trestném kopu se v závaru před příbramskou brankou nikdo z boleslavských hráčů neprosadil. V 56. minutě dobrou mladoboleslavskou kombinaci po pravé straně završil Komárek centrem na nabíhajícího Koška, jenž hlavou nastřelil břevno příbramské branky. V 63. minutě Příbramští akci z pravé strany zakončili těsně nad Roudnického branku. V 64. minutě po příbramském rohovém kopu přežila boleslavská defenzíva nepříjemnou situaci, ale dorážku z bezprostřední blízkosti včas zablokovala. V 77. minutě hezky prostrčil míč Frommel na Machů a ten střelou z hranice pokutového území trefil dobře postaveného příbramského gólmana. V utkání branka nakonec nepadla a po vyrovnaném průběhu zaslouženě berou po jednom bodu oba týmy.

FK Mladá Boleslav U17: Roudnický - Zabilanský, Malý, Toman, Kopa - Vodháněl, Komárek (75. Šulc) - Novotný (56. Písačka), Vegricht (31. Machů), Novák (44. Dohnalík) - Košek (56. Frommel).

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík k remíze řekl: ,,Utkání bylo vyrovnané, bojovné a hrané v dobrém tempu. Myslím, že remíza je spravedlivá a vypovídá o průběhu hry. Soupeř těžil hlavně po rohových kopech, kde využil svou výškovou převahu a vytvořil si několik šancí. Náš tým hlavně ve druhém poločase hrál dobrý fotbal. Bohužel ve velké šanci trefil Košek pouze břevno. V závěru nás ve slibných šancích zastavil několikrát praporek pomezního rozhodčího. Tým chválím za velice dobrý přístup a odhodlání utkání vyhrát. Zlepšení přišlo po minulém kole i v obranné činnosti. Naopak nás trápila nepřesnost a hlavně v prvním poločase hra ve středu hřiště. Bod získaný v tomto utkání beru jako plusový."

Fanshop banner