Spokojený Jarolím: Jsme v trháku, ale zbývá ještě osm kol
Klub

Spokojený Jarolím: Jsme v trháku, ale zbývá ještě osm kol

Redakce

Boleslavský trenér Karel Jarolím neskrýval před novináři spokojenost, že tým, kterému ordinuje řád a disciplínu podle svých představ, si upevnil postavení na třetí ligové příčce, ale dobře ví, že zbývá ještě hodně náročných zápasů.

„V prvním poločase byl důležitý moment nejen ten, kdy byl vyloučený slávistický brankář, ale i ten, ve kterém se za bezgólového stavu Slavie neprosadila v šanci. Do přestávky se nám po penaltě podařilo vstřelit druhý gól a další průběh jsme měli mít pod kontrolou. Bohužel se stalo, na co jsem hráče o přestávce upozorňoval. Obdrželi jsme branku, když chvíli před tím nás nevarovala šance Slávie, která skončila na tyči. Pro nás to potom byly zbytečné nervy. Ve finální fázi jsme nebyli schopní připravit si dobrou pozici ke skórování a utkání rozhodli až v samotném závěru," shrnul dojmy s vyhraného zápasu boleslavský kouč Karel Jarolím a prozradil, s jakou taktikou šla Boleslav proti Slavii: „Chtěli jsme využít slávistických problémů ve středu obrany, s tím do utkání šli Magera a Šultes."

Co říkáte tomu, že se slávistům nelíbí neodpískaný ofsajd, který podle jejich názoru předcházel penaltové situaci?
„Mně by se to asi také nelíbilo, kdybych byl na slávistické straně. Ale z lavičky jsem neviděl, zda ofsajd byl či nikoliv. Od toho jsou na hřišti rozhodčí. Nám před několika dny zase neuznali gól v pohárovém utkání v Jablonci kvůli domnělému ofsajdu, který pravděpodobně nebyl."

Jak hodnotíte získaný boleslavský náskok na třetím místě?
„Jsme po právě skončeném ligovém kole v trháku, ale zbývá ještě osm kol. Žádný zápas v lize není lehký, ať je soupeř z dolní nebo horní poloviny tabulky."

Jak vás trápí, že Boleslav způsobila Slavii problémy?
„Slavie si zadělala na problémy dávno před Boleslaví. I když Slavii přeji, aby se z nich co nejdříve dostala, jsem nyní v Boleslavi a nemyslel jsem na nic jiného, než že jsme potřebovali doma vyhrát a potvrdit body přivezené z Teplic.

Současný trenér pražské Slavie Alex Pastoor po příchodu do tiskového střediska mladoboleslavského Městského stadionu česky pozdravil „Dobrý večer", ale v hodnocení fotbalu pokračoval anglicky a do češtiny tlumočila přítomná překladatelka: „Věděl jsem, že dnešní zápas bude složitý. Mám však smíšený pocit z momentu před penaltou, kterému pravděpodobně předcházel ofsajd. Po faulu na Mageru byl vyloučený náš brankář Čontofalský, přestože si myslím, že na červenou ten zákrok nebyl. První poločas byl od nás strašný. Ve druhém jsme se snažili a dali konečně Juharem gól, ale třetí inkasovaný gól, který byl hodně šťastný, utkání rozhodl."

Fanshop banner