Výhrou nad Slavií získala Boleslav na třetím místě čtyřbodový náskok
Klub

Výhrou nad Slavií získala Boleslav na třetím místě čtyřbodový náskok

Redakce

Dohrávka dvaadvacátého ligového kola měla velmi dobrou úroveň a především Boleslavští předváděli pohledný fotbal, který okořenili třemi góly proti soupeři, jenž dohrával v oslabení.

První poločas vyhrála Boleslav až v závěrečné pětiminutovce. Od začátku se snažila kombinační hrou diktovat tempo zápasu a mít jeho režii pod kontrolou. Dařilo se jí to až na výjimečných pár minut na konci půlhodinky. Ve 26. minutě po nedorozumění Kysely s brankářem Divišem získala Slavia roh, který Dosoudil odvrátil hlavou a následný atak skončil dalším slávistickým rohem. Ve 30. minutě Juharovu bombu Diviš vyrazil a teprve Kysela odkopl od branky do bezpečí. Ve 32. minutě Vošahlíkova bomba prosvištěla těsně nad boleslavským břevnem.
Do boleslavských šancí se v úvodu zápasu dostali Magera a Šultes. V 15. minutě předvedl Šultes navíc parádní kousek, když se prokličkoval přes dva protihráče do vápna, ale přízemní centr spoluhráče na malém vápně nenašel. V 18. minutě Magerův centr Šultes pustil Štohanzlovi, jenž z otočky netrefil branku. Ve 36. minutě Jarolím přízemní ranou těsně minul pravou tyč. Závěrečné minuty prvního poločasu byly klíčové pro boleslavskou výhru.
Ve 38. minutě za Jarolímovou kolmicí vběhl do šestnáctky Magera a při pokusu o kličku byl Čontofalským podražen. Rozhodčí Ardeleánu bez otálení nařídil penaltu a nešťastného slávistického gólmana vyloučil ze hry. Následně chvíli trvalo, než nastoupil jeho náhradník Černý do branky.
Ve 41. minutě Ščuk s jistotou proměnil penaltu ve vedoucí boleslavský gól - 1:0.
Ve 44. minutě na Štohanzlův centr přetažený z levé strany ke vzdálenější tyči nejvýše vyskočil Zahustel a jeho hlavičku v brankovišti do sítě doklepl Šultes - 2:0.

Druhý poločas se hrál většinou na polovině oslabené Slavie čekající na brejkové příležitosti. Ve 49. minutě Zahustel z úhlu střílel těsně nad slávistickou branku.
Potom se Slavii povedly dva velmi nebezpečné útoky. V 56. minutě Zmrhal křížnou ranou olíznul levou tyč boleslavské branky.
V 59. minutě Juhar přes Dosoudila a podle Diviše trefil dolní kout branky u pravé tyče - 2:1. Tím zdramatizoval zbytek utkání.
Boleslavští však šli neúnavně za vítězstvím. V 63. minutě po Zahustelově centru Ščuk elegantními nůžkami přes hlavu těsně přestřelil. V 73. minutě Zahustel vystihl slávistickou rozehrávku, přihrál před branku a Kúdela z malého vápna nastřelil brankáře Černého. V 74. minutě po spolupráci se Zahustelem střílel Chramosta těsně nad břevno. V 80. minutě na Štajnerův centr byl Bořil krátký. V 85. minutě po pátém boleslavském rohu vystřelil nepřesně Bořil.
V 87. minutě Zahustelovu střelu z rohu šestnáctky zblokoval bránící hráč k Chramostovi, jehož zakončení se odrazilo od země a obloukem přes marně se natahujícího Černého zapadlo pod břevno - 3:1.
Třetí gól definitivně rozhodl, že si Boleslav připíše další tři body. Zbylé minuty se dohrávaly za skandovaného potlesku spokojených boleslavských příznivců.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Rosa (14. Zahustel) - Jarolím, Ščuk - Bořil, Magera (77. Štajner), Štohanzl - Šultes (70. Chramosta).

Sestava SK Slavia Praha: Čontofalský - Dostál, Gecov, Neves, Ritchie (89. Lička) - Hrubý, Zmrhal - Juhar, Piták (77. Nitrianský), Vošahlík (40. Černý) - Necid.

Góly: 41. Ščuk z penalty, 44. Šultes, 87. Chramosta - 59. Juhar

ČK: Čontofalský

Rozhodčí: Ardeleánu - Urban, Hrabovský

Diváků: 4739

Fanshop banner