Neproduktivním fotbalem přišli o tři body
Klub

Neproduktivním fotbalem přišli o tři body

Redakce

Boleslavští promarnil spoustu brankových příležitostí a v závěru utkání, ve kterém měli většinu času herní převahu, i všechny body. Jihlava nebyl lepší, ale šťastnější.

V prvním poločase měli Boleslavští více ze hry, ale efekt svého snažení kazili nepřesnostmi ve finálních fázích ofenzivních akcí, případně v koncovkách jasných šancí. Jenom Mehanovič sám promarnil čtyři jasné gólové příležitosti - ve 4. minutě jeho technický oblouček vytlačil gólman na roh, ve 13. minutě levačkou nastřelil břevno a ve 31. a 43. minutě netrefil branku. Ve 39. minutě po Fouskově hlavičce Kozma ze dvou metrů trefil brankáře uprostřed branky.

Druhý poločas začal, jak první skončil, čili boleslavskou herní převahou bez gólového efektu. V 54. minutě se Jihlavským povedl brejk a Marušovu střelu vytáhl boleslavský gólman Hankič nad břevno. Na druhé straně v 59. minutě po Kateřiňákově trestném kopu nakrátko a Eliášově obloučku Křapka z malého vápna netrefil branku. O dvě minuty později po Křapkově centru Kozmovo slabé zakončení u pravé tyče Soukup chytil. Za více jak hodinu neefektivní hry byli boleslavští fotbalisté potrestáni.
V 71. minutě zacentroval jihlavský Fulnek od pravé postranní lajny trestňák před boleslavskou branku, kde se ve shluku útočících a bránících hráčů dostal k míči Pedro a skóroval - 0:1.
V příštích minutách za nepříznivého stavu se Boleslavští nadále tlačili k soupeřově brance. Deset minut před koncem dvakrát z dálky vystřelil Bartl, poprvé trefil gólmana, podruhé překopl branku. V 88. minutě Fidrichovu bombu jihlavský gólman reflexivním zákrokem vyrazil nad břevno.
V 90. minutě boleslavský roh gólman Soukup vyboxoval těsně za šestnáctku k Fidrichovi, který bez otálení levačkou nechytatelně vyrovnal - 1:1.
Ve druhé ze tří minut nastavení se Jihlavským povedl brejk, v jehož finále Fulnekův přesný centr hlavou do boleslavské branky usměrnil Klusák - 1:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Vraštil, Pajer, Křapka - Eliáš, Kateřiňák (82. Klíma) - Bartl, Mehanovič, Fousek (76. Fidrich) - Kozma.

Sestava FC Vysočina Jihlava U21: Soukup - Tomovič, Pedro, Berky, Vepřek - Demeter, Urbánek - Fulnek, Duba (69. Kelbler), Levai (46. Klusák) - Maruš (85. Salcin).

Góly: 90. Fidrich - 71. Pedro, 90+2. Klusák

ŽK: Levai, Urbánek

Rozhodčí: Svatík - Pospíšil, Matějček

Diváků: 65

Fanshop banner