První letošní porážka je pohárová
Klub

První letošní porážka je pohárová

Redakce

Úvodní duel čtvrtfinále poháru České pošty Boleslavští prohráli. Byla to jejich první prohra v tomto roce a také pod trenérem Karlem Jarolímem. V odvetě budou mít těžkou roli vybojovat postup do pohárového semifinále.

První poločas začaly oba týmu aktivně. První jablonecká akce vyvrcholila zrádným centrem z pravé strany, který musel brankář Miller vytlačit nad břevno. Boleslav ze svého prvního útoku získala také roh a po jeho rozehrání ve 4. minutě byla dokonce velmi blízko gólu. Jarolímův centr z voleje napálil Štohanzl do bránícího protihráče, odražený míč vrátili Boleslavští do jablonecké šestnáctky, kde Rosa nůžkami přes hlavu trefil levou tyč. V 10. minutě se do šance dostal jablonecký Fantiš, ale brankář Miller obětavým zákrokem šanci zmařil. Ve 21. minutě nedorozumění v boleslavské rozehrávce využil k snadnému zisku míče Rossi a tvrdě vystřelil ze dvaceti metrů těsně nad Millerovu branku.
Závěr poločasu vyzněl jednoznačně pro Jablonec, který snadno dvakrát skóroval.
Ve 35. minutě propadl míč středem boleslavské defenzívy k Rossimu, který se z patnácti metrů trefil přesně k levé tyči - 1:0.
Na druhé straně měl střeleckou příležitost Jarolím, ale trestný kop z oblouku velkého vápna poslal nad branku.
Ve 40. minutě se Jablonečtí snadno dostali z levé strany do boleslavské šestnáctky a po přesné zpětné přihrávce od koncové lajny se Kopic přízemní ranou trefil k pravé tyči - 2:0.
Těsně před přestávkou Jarolímovu chytrou kolmici prodloužil Koreš do šestnáctky Bořilovi, ale jeho zakončení vytlačil brankář Valeš na roh, ze kterého Boleslavští už soupeřovu branku neohrozili.

Druhý poločas začali Boleslavští na soupeřově polovině hřiště, ale jabloneckou branku pořádně neohrozili. Když se Jablonečtí probrali z přestávkové pohody, nastřelil v 62. minutě Čížek z trestňáku tyč a dorážku poslal Beneš do spojnice tyče s břevnem. O minutu později na druhé straně Štohanzlovu tečovanou ránu vytlačil Valeš s obtížemi na roh. V 75. minutě dal sice po Štohanzlově centru Šultes hlavou pěkný gól, ale rozhodčí ho neuznali kvůli ofsajdu. Zápas se dohrával za marné boleslavské snahy vyrovnat nebo alespoň zkorigovat nepříznivé skóre. Jablonečtí chytře čekali na brejkové příležitosti. Na stavu z první půle se však nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Bořil, Dosoudil, Kúdela, Rosa - Ščuk, Jarolím - Zahustel (46. Magera), Koreš (70. Eliáš), Štohanzl - Nešpor (46. Šultes).

Sestava FK Baumit Jablonec: Valeš - Eliáš, Štochl, Beneš, Rossi, Jablonský - Kopic, Rossi, Loučka, Třešňák (90. Kubista), Čížek (87. Pázler) - Fantiš (71. Novák).

Góly: 35. Rossi, 40. Kopic

ŽK: Jarolím

Rozhodčí: Jech - Wilczek, Zeman

Diváků: 1856

Fanshop banner