Fotbalisté mezi nejlepšími sportovci Mladoboleslavska
Klub

Fotbalisté mezi nejlepšími sportovci Mladoboleslavska

Redakce

Výsledky jednadvacátého ročníku regionální ankety Sportovec Mladoboleslavska roku 2013 veřejně vyhlásili pořadatelé z redakce Boleslavského deníku ve sportovní hale města Mladá Boleslav. Mezi oceněnými nechyběli hráči a trenéři FK Mladá Boleslav.

V nejprestižnější kategorii jednotlivců byl kapitán prvoligového týmu FK Mladá Boleslav David Jarolím třetí. Více hlasů od čtenářů Boleslavského deníku dostali druhý hokejista David Lenc a vítězný kapitán florbalistů Petr Novotný. Z dalších fotbalistů byl třináctý Ondřej Zahustel a čtrnáctý Martin Nešpor.
V hodnocení kolektivů vyhráli florbalisté Billy Boy před FK Mladá Boleslav. Tím je míněný prvoligový tým, ale na dorosteneckého mistra České republiky FK Mladá Boleslav U19 se v anketě nedostalo, neboť ho pořadatelé vůbec neuvedli na nominační listině.
Trenér mladších dorostenců FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík obhájil prvenství z předchozího ročníku. Letos v přízni hlasujících předčil florbalového trenéra Tomáše Janečku a cyklokrosovou legendu Vojtěcha Červínka. Až na dvanáctém místě byl Jiří Saňák, trenér mistrů České republiky 2013 FK Mladá Boleslav U19, který byl navíc Fotbalovou asociací České republiky vyhlášený jedním ze tří nejlepších trenérů mládeže v celé České republice.
V kategorii sportovních talentů byl dorostenecký fotbalista Lukáš Kühnel třetí za sportovní střelkyní Klárou Borkovcovou a vítězným hokejistou Ivanem Ďuračem. Další mladoboleslavský fotbalista Tomáš Ladra skončil devátý.
Mezi cizinci hrajícími za klub v mladoboleslavském regionu nasbíral nejvíce hlasů slovenský hokejový brankář v dresu BK Mladá Boleslav Michal Valent. Za ním na druhém místě byl bosenský fotbalista z prvoligového FK Mladá Boleslav Jasmin Ščuk a třetí indonéská badmintonistka v benáteckých službách Gustiani Magawati Sari. Pátý byl talentovaný fotbalový brankář s rakouským pasem Hidajet Hankič.

Fanshop banner