Vyhráli využitím hamburského signálu
Klub

Vyhráli využitím hamburského signálu

Redakce

Velmi dramatickou bitvu o třetí místo v ligové tabulce těsně vyhráli Boleslavští, když gól dali po nacvičeném signálu, o kterém David Jarolím prohlásil, že s ním měl úspěch se spoluhráči v německém Hamburku.

Trenéři obou týmů se museli vypořádat s několika absencemi. Teplický Ščasný postrádal Mahmutoviče, Lüftnera (oba zranění), Hoška (trest za 4 ŽK) a Matulu (trest za hrubost). Boleslavský Jarolím neměl k dispozici Štajner, Chramostu, Fabiána, Hůlku, Janíčka, Sivriče (všichni zranění) a Nešpora (trest za 4 ŽK).

První poločas začaly oba týmy s jasným úmyslem nedopustit se fatální chyby a zároveň trpělivě čekat na zaváhání soupeře. První vážnější útok vyšel Teplicím už ve 2. minutě, ale Nivaldo hlavičkoval do brankáře Diviše. Když se Boleslavští dostali na dostřel teplické branky, neohrozili jejího strážce a získali pouze jeden roh. Ve 20. minutě však po centru z levé strany hlavičkoval Bořil do tyče a vzápětí obránce odkopl míč na roh. Jarolím ho rozehrál Bořilovi a na jeho centr před brankou nedosáhl Zahustel. Ve 23. minutě pálil Vachoušek těsně vedle pravého horního růžku boleslavské branky. Když uplynula půlhodina hry, odvracela boleslavská defenzíva tři rohy v rozmezí dvou minut. Ve 38. minutě Nivaldo prostrčil do vápna na Jindráčka, ale Diviš byl u míče dříve. O minutu později rychlý boleslavský protiútok zakončil Kysela levačkou nepřesně. Ve 41. minutě si teplický brankář Grigar poradil s technickým pokusem Jarolíma. Ve 42. minutě Jablonský prošel středem boleslavské obrany a jeho bombu od pravé tyče úspěšně vyrazil Diviš.

Druhý poločas byl bohatší na gólové příležitosti. Gól však padl jenom jeden, naštěstí do teplické branky. Teplice se z kabiny vrátily s chutí do útočení. Chukwuma nůžkami promáchl Jindráčkův centr a po další akci Litsingiho bombu Diviš lapil. V 53. minutě po Zahustelově přihrávce střílel z výhodné pozice Bořil, ale obránce míč srazil do rohu. V 60. minutě byly blízko gólu Teplice. Po centru zleva Bratanovič nastřelil tyč a vzápětí Ljevakovič ze dvaceti metrů trefil břevno boleslavské branky. V 64. minutě po teplickém rohu Jablonského ránu chytil Diviš, který si poradil i o dvě minuty později se střelou Litsingiho.
V 77. minutě získala Boleslav výhodu trestného kopu více než dvacet metrů od teplické branky. Jarolím ho rozehrál nakrátko Magerovi a ten přesným obloučkem našel před brankou Ščuka, který hlavou přehodil překvapeného Grigara - 0:1.
Minutu po boleslavském gólu vyrazil Diviš téměř gólovou hlavičku Nivalda. Čtvrt hodiny před koncem se Teplice vrhaly k boleslavské brance ve snaze zvrátit nepříznivý vývoj utkání. Boleslavští se s přehledem bránili a čekali na brejky. V 87. minutě jim chybělo málo ke druhému gólu. Jarolím rozehrál roh nakrátko s Magerou, který mu míč vrátil a když podle koncové čáry vnikl do šestnáctky připravil šanci Šultesovi, který však z deseti metrů překopl branku.
Závěr s tříminutovým prodloužením byl maximálně dramatický a emotivní. Teplice se tlačily k soupeřově brance, ale Boleslavští odolávali s nesmírným nasazením a párkrát zahrozili brejkovými náznaky.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Rosa - Jarolím, Ščuk - Bořil (67. Magera), Koreš (83. Bartl), Štohanzl - Zahustel (74. Šultes).

Sestava FK Teplice: Grigar - Vondrášek (86. Salami), Klimpl, Jablonský, Krob - Ljevakovič, Vachoušek, - Litsingi (75. Vůch), Jindráček, Nivaldo - Chukwuma (55. Bratanovič).

Rozhodčí: Franěk - Vysloužil, Gallo

Gól: 77. Ščuk

ŽK: Vachoušek, Klimpl, Ljevakovič - Rosa, Kúdela, Diviš

Diváků: 4128

Fanshop banner