Vítězství na boleslavskou stranu strhli těsně před koncem
Klub

Vítězství na boleslavskou stranu strhli těsně před koncem

Redakce

V chladném počasí za dešťových přeháněk a na hřišti s umělou trávou v nevlídném areálu pražského Chodova získali boleslavští junioři tři body vítěznou Kocourkovou trefou až tři minuty před koncem.

Od první minuty se hrálo ve svižném tempu. První šanci měli Boleslavští. V 5. minutě Kocourkův centr hlavičkoval Hodač napříč branky vedle pravé tyče. Potom boleslavská defenzíva nabídla Dukle dva brejky. V 10. minutě Brejchu zastavil Hankič faulem několik metrů před vápnem a následný trestňák těsně minul pravou tyč boleslavské branky. V 15. minutě pádil na boleslavskou branku Vopat, kterému se podařilo vybíhajícího Hankiče obstřelit, ale branku těsně minul vedle levé tyčky. Kolem 20. minuty měli Boleslavští výhodu tři rohů. Dva rozehrál Kateřiňák a z jeho centrů bez efektu hlavičkovali Křapka a Pajer, třetí kopal Hodač a vedle branky hlavičkoval Pajer.
Ve 30. minutě se přízemní střelou k levé tyči prosadil kapitán Dukly Vopat - 1:0.
Ve 36. minutě Brejcha pálil těsně vedle boleslavské branky. Potom začali být nebezpeční Boleslavští a před pauzou zaslouženě vyrovnali.
Ve 38. minutě boleslavskou kombinační akci po pravé straně završil Fousek přihrávkou Geisslerovi, ten se povedenou kličkou zbavil protihráče a soupeřova brankáře Vávru zaskočil střelou k bližší tyči - 1:1.

Druhý poločas pokračovali všichni aktéři v neutuchajícím a sympatickém tempu, byť občas na úkor přesnosti v rozehrávce. V 53. minutě utekl po pravé straně Kocourek a z jeho centru Fousek hlavičkoval vedle branky. O pět minut později Hankič zkrotil Preislerovu ránu ze dvaceti metrů. V 60. minutě netrefil branku Dukly Kateřiňák. Na druhé straně rozehráli Pražané trestný kop ze strany boleslavského vápna po zemi na Vopata, jehož dělovku ze dvaceti metrů pozorný Hankič vyrazil.
Závěrečná dvacetiminutovka se odehrála pod taktovkou boleslavského týmu. V 67. minutě po spolupráci s Kocourkem se řítil Geissler na brankáře Vávru, ale neprostřelil jej. V 74. minutě Živnůstkův centr hlavičkoval přesně Kozma a gólman Vávra famózním zákrokem vytlačil míč nad břevno. V 78. minutě Kateřiňákův trestný kop obrana soupeře odvrátila a Kocourek z dálky branku přestřelil. V 81. minutě vtipně rozehraný trestný kop Kateřiňákem hlavičkoval před branku Křapka, ale míč proletěl neškodně brankovištěm. O dvě minuty později Fouskův trestňák jen o pár centimetrů minul pravý horní růžek Vávrovy branky.
V 87. minutě ofenzivní aktivitu a kolektivní touhu Boleslavi po vítězství dokonal Kocourek, jehož nečekaná přízemní střela zapadla k pravé tyči - 1:2.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Geissler, Pajer, Křapka, Živnůstka - Kateřiňák, Tvrzník (71. Klíma) - Kocourek, Hodač, Fousek - Kozma (88. Skořepa).

Sestava FK Dukla Praha U21: Vávra - Klar (72. Kulikov), Tenkl, Reiter, Preisler - Bartůněk (87. Matta), Tetour - Vopat, Brejcha, Toman - Gajecký (71. Vrkoč).

Góly: 30. Vopat - 38. Geissler, 87. Kocourek

ŽK: Reiter, Brejcha, Bartůněk, Tetour

ČK: Tetour

Rozhodčí: Černý - Kříž, Severýn

Fanshop banner