V Teplicích nemůže hrát potrestaný Nešpor
Klub

V Teplicích nemůže hrát potrestaný Nešpor

Redakce

V duelu FK Teplice - FK Mladá Boleslav, které je v pondělí 24. března od 18 hodin na teplickém stadionu Na stínadlech dohrávkou 21. kola Gambrinus ligy, se musí oba týmy obejít bez svých nejproduktivnějších kanonýrů.

Teplický Aidin Mahmutovič, který v podzimní sezóně nastřílel deset gólů a donedávna kraloval žebříčku ligových střelců, je v rekonvalescenci po operaci kolena. Boleslavský devítigólový Martin Nešpor v utkání s pražskou Duklou zkompletoval osobní sbírku žlutých karet na čtyři, což mu na čtvrtečním zasedání disciplinární komise FAČR vyneslo očekávaný zákaz startu pro nejbližší ligové utkání, čili proti Teplicím.
Z teplického kádru čtvrteční disciplinárka potrestala dokonce dva hráče. Jan Hošek nemůže hrát podobně jako Nešpor kvůli čtyřnásobnému žlutému napomínání a Milan Matula vyfasoval zákaz hraní na tři zápasy za surovou hru vůči slávistickému Boudjemauovi a tak ani on nemůže proti Boleslavi nastoupit.
Ovšem i při absenci Nešpora a Mahmutoviče nebudou sestavy pondělních soupeřů bez schopných střelců. Teplický Franci Litsingi už nastřílel deset a boleslavský Jasmin Ščuk sedm gólů.
Třetí nejlepší boleslavský střelec Jan Chramosta, jenž dal zatím v tomto ligovém ročníku pět gólů, před týdnem vypadl ze sestavy kvůli poranění achilovky a jeho star v Teplicích je ze zdravotních důvodů nejistý podobně jako v případě Tomáše Fabiána. V rekonvalescenci po zraněních jsou Tomáš Janíček, Lukáš Hůlka a Matej Sivric.

Fanshop banner