Boleslavský fotbal byl a je spojovaný s automobilkou
Klub

Boleslavský fotbal byl a je spojovaný s automobilkou

Redakce

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto je dlouhodobě hodnocená jako nejlepší firma v České republice. Proto si každý říká, že místní fotbalový klub má velice snadný život. Vždyť má v zádech tak mocného a movitého sponzora, že se o finanční zabezpečení nemusí starat a koupí si, co potřebuje.

„Samozřejmě Škoda se svým sociálním partnerem Odbory KOVO chce, aby v Mladé Boleslavi byly atraktivní sporty a zábava pro lidi, proto na tyto aktivity přispívá. Podílí se poměrně významnými částkami, ale rozhodně ne takovými, aby například fotbalový klub mohl existovat pouze z příspěvku automobilky a dalších partnerů," uvedl Pavel Hlaváč, jenž je ve Škoda Auto manažerem úseku plánování lidských zdrojů a zároveň předseda dozorčí rady FK Mladá Boleslav a.s.
„Především je však nutné mít na zřeteli, že automobilka po mnoho desetiletí podporováním fotbalu i dalších aktivit vytváří v Mladé Boleslavi a nejbližším regionu zázemí mladým lidem pro sportování a případně i jiné volnočasové aktivity," zdůraznil Pavel Hlaváč, který se kolem fotbalu pohybuje prakticky celý svůj život a pokračuje tak v činnosti svého otce Františka Hlaváče, jenž byl v 80. a 90. letech minulého století dlouholetým a úspěšným předsedou mladoboleslavského fotbalového klubu.
„Mladá Boleslav vždycky dělala fotbal na velice dobré úrovni ve všech věkových kategoriích. I když nebyla prvoligová, sportovní třídy při základní škole i tréninkové středisko mládeže v součinnosti s učilištěm automobilky vychovaly několik generací výborných fotbalistů. Dnes se musíme soustředit na převzetí zkušeností vyspělých evropských klubů a aplikovat jejich poznatky do podmínek a možností, jaké v Mladé Boleslavi máme a snažíme se je neustále zlepšovat. Jsem přesvědčený, že jsme připravení učit se od úspěšných klubů v Evropě a být také tak úspěšní," dodal Pavel Hlaváč. Z pozice předsedy dozorčí rady vítá, že fotbalový klubu má rozpracovaný plán rozvoje a podpory mládeže od nejmenších chlapců v přípravce až po juniorské družstvo. „V tom je patrná jasná vize budoucnosti klubu s příležitostmi k vyniknutí mladým talentům, kteří mají fotbal opravdu rádi. Vítám i rozpracování dalších témat, jakým je například rozvoj akademie a spolupráce se středním odborným učilištěm automobilky."
FK Mladá Boleslav od svého postupu do Gambrinus ligy se v této elitní tuzemské soutěži většinou pohyboval na předních příčkách, což předpokládá mít v kádru fotbalisty kvalitní úrovně a se značnými zápasovými zkušenostmi. Přesto se do prvoligového týmu prosadili odchovanci klubu, i když samozřejmě jen ti nejlepší a nejodolnější. Že takoví v Mladé Boleslavi vyrůstají, je patrné z dílčích sportovních úspěchů v uplynulém desetiletí. V roce 2012 vyhráli mladší dorostenci U17 jednu ze dvou skupin nevyšší české ligy, v roce 2013 starší dorostenci U19 vybojovali titul mistra České republiky, juniorský tým U21 patří dlouhodobě k úspěšným a aktuálně usiluje o mistrovský titul ve své kategorii.
„Fotbal v Mladé Boleslavi je o systematické práci a přípravě mládeže. Kontinuita v práci mladoboleslavských trenérů je zřejmá u všech, to znamená od těch, co pracují s nejmenšími, přes dorost a juniorku až po A mužstvo. Hráči prvoligového mužstva jsou příkladem a tím pádem motivujícím prvkem pro naše mladé fotbalisty," líbí se přednímu manažerovi Škoda Auto a.s. a zároveň předsedovi dozorčí rady FK Mladá Boleslav a.s. Pavlu Hlaváčovi.

Fanshop banner