Boleslavský trenér si pochvaluje kvalitní hráčský kádr
Klub

Boleslavský trenér si pochvaluje kvalitní hráčský kádr

Redakce

Z těsného vítězství nad pražskou Duklou měl boleslavský kouč Karel Jarolím radost, i když zdůraznil, že si v ofenzivním projevu svých svěřenců dovede představit zlepšení. Jeho protějšek Luboš Kozel byl hodně zklamaný z prohry utrpěné krátce před koncem.

„Do zápasu jsme vstoupili slušně. Na Dukle bylo vidět, že se poučila z předchozích nezdarů, zaměřila se na defenzívu a čekání na naši případnou chybu, kterou by ztrestala. Přestali jsem kombinovat a na mé gusto v naší hře přibývalo zpětných přihrávek a to mnohdy až na brankáře. Měli jsme dost nebezpečných situací, škoda, že jsme některou neproměnili, nejblíž gólu jsme byli pře Nešporově tyči. Před druhým poločasem jsem se snažil hráče přesvědčit, aby hráli více kombinačně a hru zrychlili, ale až střídání nám pomohlo změnit obraz hry. Gól jsme dali po chytré přihrávce do šestnáctky. Že jsme žádný nedostali, s tím jsem spokojený, ale dopředu je stále co zlepšovat," pravil Karel Jarolím a zdůraznil kvalitu kádru, který má v Mladé Boleslavi k dispozici: „Jsem rád, že se do hry i výsledku promítlo, že při střídání mám možnost poslat na hřiště kvalitní a zkušené fotbalisty. S každým povedeným výsledkem stoupá hráčům sebevědomí a tak věřím, že se bude herní projev ještě zlepšovat."

„Jsem zklamaný," řekl posmutnělým hlasem Luboš Kozel. „Chtěli jsme napravit reputaci po předchozích výkonech především po domácí prohře s Jihlavou, ale měli jsme proti sobě soupeře, který má velké ambice a navíc jsme si byli vědomi, že se nám v Boleslavi dlouhodobě nedaří, a tak jsme se chtěli odpíchnout od zlepšené defenzívní práce. Mužstvo však bylo nervózní a po zisku míče jsme nebyli dopředu nebezpeční. Domácí měli víc v držení míč, ale do šancí se moc nedostávali. V první půli sice byli aktivnější, ale na šance to bylo jedna ku jedné. Utkáni jsme ztratili v závěru po pasáži, ve které jsme dobře kombinovali a mohli rozhodnout pro sebe. Boleslavští však prostřídali a jejich tři čertví hráči byli na hřišti znát, na rozdíl od našich střídajících. Když nevstřelíme branku, nemůžeme v Boleslavi vyhrát, proto jsem zklamaný s ofenzivní fází naší hry."

Fanshop banner