Tuhou bitvu o body rozhodl Ščuk
Klub

Tuhou bitvu o body rozhodl Ščuk

Redakce

Pondělní dohrávku dvacátého kola a tudíž druhé třetiny ročníku 2013-14 Gambrinus ligy, která byla byla soubojem kandidátů na postup do kvalifikace Evropské ligy, vyhrála Boleslav před zraky osobně přítomného trenéra české reprezentace Pavla Vrby a jeho asistenta Karla Krejčího.

V sestavách obou týmů byli přední kanonýři současné Gambrinus ligy. V dresu Dukly Pospěch s deseti góly a na druhé straně boleslavský Nešpor s devíti zásahy. Ani jeden z nich se neprosadil a ve střelecké bilanci si nepolepšil.
První poločas utkání na domácím trávníku začali Boleslavští tradičně aktivně. Dukla byla připravená a pečlivě bránila. Boleslavští se proto pokoušeli soupeřovu obranu překonat dlouhými pasy. Po jednom z nich v 7. minutě Zahustel hlavičkoval na Koreše, tomu se zakončení nezdařilo a Nešpora obránce odstavil od míče, který snadno sebral brankář Rada. Ve 14. minutě po Štohanzlově přihrávce se řítil do šance Zahustel, ale pražský gólman byl u míče dříve. V 17. minutě se poprvé zapotil boleslavský brankář Diviš, když tečovaný Kovalův centr boxoval mimo šestnáctku.
Největší boleslavská šance se zrodila ve 20. minutě. Koreš přihrál na pravou stranu Kyselovi a jeho centr usměrnil Nešpor na pravou tyč, Štohanzlovu dorážku vytlačil brankář Rada od levé tyče mimo branku.
Ve 27. minutě Kyselův přízemní centr prosvištěl pražským brankovištěm. Ve 30. minutě po spolupráci s Kyselou a přiťuknutí Zahustela střílel Koreš k levé tyči, ovšem Rada tam byl včas. Ve 38. minutě Zahustel o pár centimetrů nedosáhl na šikovný pas Jarolíma.
Přesně ve 40. minutě byla blízko skórování Dukla. Po přízemní rozehrávce rohového kopu z necelých dvaceti metrů vystřelil Hlinka a míč jen těsně přeletěl břevno boleslavské branky.

Druhý poločas pokračoval tuhý boj o důležité body. Oba týmy si s přibývajícím časem uvědomovaly, že pravděpodobně rozhodne jediný gól, tudíž na hřišti přibývalo nervozity a opatrnosti.
Ve 47. minutě si Diviš poradil s nedůrazným Bergerovým centrem, o minutu později odražený míč zkoušel napálit Ščuk, ale branku Dukly netrefil. V 57. minutě přihrál čerstvý Štajner parádně za obranu Kyselovi, ale na jeho přihrávku do gólové šance v brankovišti Dukly nedosáhli Zahustel s Nešporem. Od 65. minuty si Dukla vynutila tlak a Boleslavští deset minut šlapali vodu. Diviš úspěšně odvrátil nebezpečný Romerův centr a Engelmannův centr hlavičkoval nepřesně Pospěch.
Boleslavští se vzpamatovali a závěrečnou čtvrthodinku šli urputně za výhrou. V 76. minutě nevyužili čtvrtý roh. V 82. minutě po podražení Kysely získali výhodu trestného kopu ze strany šestnáctky, ale zakončení se Štajnerovi nezdařilo.
V 83. minutě na levé straně zabojoval Šultes, narazil si s Jarolímem, po jehož kolmici se Šultes dostal za pražskou obranu a nezištnou přihrávkou přes šířku branky vybídl Ščuka ke skórování u levé tyče - 1:0.
V 86. minutě odpověď Dukly měla podobu trestného kopu z pravé strany. Centrovaný míč propadl na malé vápno, ale než se někdo z hráčů Dukly zorientoval, brankář Diviš míč zalehl. V závěrečných minutách včetně nastavených tří si Boleslavští těsnou výhru zkušeně pohlídali. Ziskem tří bodů se posunuli na čtvrtou pozici v ligové tabulce a na třetí Teplice, na jejichž hřiště jedou v příštím kole, ztrácí nyní pouhý bod.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Dosoudil, Rosa - Jarolím, Ščuk - Zahustel, Koreš (56. Štajner), Štohanzl (80. Magera) - Nešpor (72. Šultes).

Sestava FK Dukla Praha: Rada - Romera, Božič, Štetina, Matěj Hanousek (85. Marek) - Hlinka, Marek Hanousek, Koval (80. Ouedraogo) - Berger, Pospěch, Engelmann (73. Černý).

Gól: 83. Ščuk

ŽK: Koreš, Nešpor - Hlinka, Berger.

Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Pospíšil

Diváků: 3179

Fanshop banner