Hodnocení zimní přípravy FK Mladá Boleslav U17
Klub

Hodnocení zimní přípravy FK Mladá Boleslav U17

Redakce

V zimní přípravě sehráli dorostenci U17 dvanáct utkání, z nich tři proti dospělým soupeřům. Nastříleli celkem sedmadvacet gólů, když pouze dvakrát se netrefili ani jednou. Králem zimních střelců byl Machů s pěti góly.

Přehled přípravných utkání FK Mladá Boleslav U17 v zimě 2014
FK Mladá Boleslav U17- FC Hradec Králové U17 2:1 (Vodháněl, Košek)
FK Mladá Boleslav U17- FK Teplice U17 1:3 (Zabilanský)
Slovan Varnsdorf U19 - FK Mladá Boleslav U17 3:2 (Migl, Toman)
MFK Chrudim U17 - FK Mladá Boleslav U17 2:4 (Machů, Novotný, Dohnalík 2)
Baník Ostrava U17 - FK Mladá Boleslav U17 3:0
Slovan Liberec U17 - FK Mladá Boleslav U17 2:1(M. Luňák)
Benátky,,B''muži - FK Mladá Boleslav U17 2:4 (Vodháněl, Dohnalík, Stránský, M.Luňák)
FK Mladá Boleslav U17 - Rejšice ,,A'' muži 1:4 (M. Luňák)
FK Mladá Boleslav U17 - FC Karviná U17 1:0 (Novotný)
Dobrovice ,,B'' muži - FK Mladá Boleslav U17 1:5 (Stránský, Toman, Machů 3)
FK Mladá Boleslav U17 - Sigma Olomouc U17 1:2 (Machů)
FK Mladá Boleslav U17 - Dukla Praha U17 5:0 (Novotný, Vegricht, Malý, Novák 2)
FK Mladá Boleslav U17 - Karpat Lvov U17 0:5

Střelci branek v zimě 2014: 5 - Machů, 3 - Dohnalík, Novotný, Novák, 2 - Vodháněl, Stránský, Toman, M. Luňák, 1 - Zabilanský, Košek, Malý, Vegricht, Migl.

Minutáž jednotlivých hráčů v zimních přípravných utkáních: Malý (775), Vodháněl (760), Toman (755), Kopa (730), Komárek (680), Stránský (680), Zabilanský (655), Machů (615), Roudnický (615), Vegricht (565), Novák (565), Košek (540), Dohnalík (515), M. Luňák (515), Novotný (490), Šulc(485), Truksa(465), D. Luňák (375), Písačka (330), Frommel (175), Migl (175), Razák (120), Kühnel (60), Duch (40), Kořínek (40).

Hlavním trenérem FK Mladá Boleslav U17 je Martin Mrvík, který letošní zimní přípravu hodnotí jako povedenou a věří, že mladí hráči v jarních mistrovských zápasech prodají vše, co od ledna do poloviny března natrénovali.

Jak hodnotíte průběh zimní přípravy?
„Zimní přípravu můžu hodnotit jako povedenou. Vše, co jsme si naplánovali, jsme poctivě odpracovali. Povedlo se nám soustředění, které jsme absolvovali Heřmanicích a sehráli dostatečný počet utkání, kde měli hráči velký prostor se ukázat. Vyzkoušeli jsme si i různé varianty hry. Hráči až na několik drobných šrámů absolvovali zátěž bez zdravotních problémů a dlouhodobých nemocí. Pokud se nám povede přenést dobrou práci z přípravy do mistrovských utkání, věřím, že budeme úspěšní."

Jaké byly hlavní cíle přípravného období?
„V podstatě celou přípravu jsme se věnovali převážně útočné činnosti jednotlivců a celého týmu. Na podzim jsme v soutěži nastříleli málo branek a tak naší snahou bylo tuto činnost zlepšit. V závěru přípravy jsem některé znaky zlepšení již pozoroval, ale až mistrovská soutěž ukáže, jestli se nám náprava povedla. Dalším cílem bylo zlepšit fyzickou kondici hráčů. Zde mám pocit, že se nám to u většiny hráčů povedlo a bude jen na nich, zda to dokážou prodat v mistrovských utkáních. Samozřejmě, že po celou přípravu byla snaha zlepšovat technické parametry hráčů a posouvat jedince stále dál nejen fotbalově, ale také mentálně. Věnovali jsme se více detailům, které hráči při trénincích a hře jako takové tolik nevnímají."

Bylo něco, co se v přípravě nepovedlo?
„Nepovedly se nám některé zápasy, jak výsledkově, tak ani herně. Nejhorší výkon hráči předvedli v utkání s Libercem, kde byli hodně dole. V tom období přípravy byli dost unavení a nevstřebávali některé informace tak, jak by měli. V zimním poháru Memoriálu Vl. Marečka po postupu ze základní skupiny vyhráli pouze dvě utkání a celkově skončili ve finálové skupině poslední, což mě mrzí, neboť to neodpovídá kvalitě tohoto týmu. Dále mě vadilo chování některých hráčů v přípravě na tréninkovou jednotku a utkání. V přístupu k fotbalu mají velké rezervy oproti zahraničním hráčům. Tvrdím, že pořádek a disciplína je základem k dobrým výkonům jednotlivců a posléze i celého týmu."

Jaké jsou změny v týmu?
„Vzhledem k posunům v průřezu všech kategorií uvnitř mladoboleslavského klubu se tým U17 mírně změnil. Do staršího dorostu se posunula čtveřice Ladra, Zörkler, Kühnel a Marek. Z mladšího dorostu se k nám posunula trojice Machů, Novák a Komárek. Díky vleklému zranění zatím přerušil aktivní činnost Bartoň. Po dlouhodobém zranění se dostává do tréninkového režimu Kubát. Jiné změny v kádru U17 nejsou."

S jakými cíli a ambice jde nynější kádr U17 do jarní mistrovské sezóny?
„Jsem přesvědčený, že tým má dobrou kvalitu. I když se zdá být oslabený vlivem zmíněných posunů, tak si dovolím tvrdit, že mladší novicové vnesli do týmu svěží vítr a maximálně zvedli konkurenci a zdravou rivalitu. Ostatní hráči se výkonnostně posouvají směrem dopředu a v týmu se tvoří tahouni, kteří chtějí tým dovést k co nejlepším výsledkům. Bodově bude těžké zopakovat podzimní část, která se nám nesmírně povedla, ale za všechny můžu říct, že se budeme snažit, co nejvíce se jí přiblížit. Současný tým půjde zápas od zápasu se snahou předvádět dobrý fotbal, který povede k dobrým výsledkům a radosti s fotbalu."

Fanshop banner