I v oslabení dosáhli na tři body
Klub

I v oslabení dosáhli na tři body

Redakce

Nevídaně dramatický zápas sehráli boleslavští junioři na jihu Moravy. Po jasně vyhraném poločase jejich vítěznou touhu nezastavil zlepšený výkon soupeře, vyloučení spoluhráče ani znojemská penalta.

Od úvodní minuty atakovali Boleslavští soupeřovu branku. Její strážce Doleček zvládl střelu Geisslera i dorážku Mehanoviče. Další šanci již bez úhony nepřežil.
V 5. minutě Dolečkem vyražený míč dorazil do sítě Hodač - 0:1.
Boleslavští nadále ovládali hru a zaměstnávali znojemského brankáře. Nejvíce práce měl s Mehanovičovou tečovanou ranou. I přes vynikající Dolečkovy zákroky zvýšili boleslavští junioři své vedení.
Ve 38. minutě Hodač v pádu hlavičkoval do odkryté branky - 0:2.
V závěru poločasu Crnkičovu střelu vytáhl Hankič na břevno boleslavské branky.

Do druhého poločasu se Znojemští vrátili s velkým odhodláním zvrátit dosud jednoznačný průběh duelu, což se jim nečekaně brzo povedlo.
Ve 49. minutě po sehrání nacvičeného signálu snížil šestnáctiletý znojemský talent Fukal - 1:2.
V 56. minutě individuální akci završil vyrovnávacím gólem Stáňa - 2:2.

Střelec vyrovnávacího gólu mohl o chvíli později skórovat opět, když se po spolupráci s Crnkičem ocitl ve výhodné palebné pozici, ale gólman Hankič jej vychytal.
Když rozhodčí Plesar v 70. minutě ukázal druhou žlutou kartu Fouskovi a vyloučil jej ze hry, zdály se být boleslavské naděje na bodový zisk ztracené. Opak však byl pravdou.
V 77. minutě Mehanovič strhnul vedení opět na boleslavskou stranu - 2:3.
V 85. minutě sudí Plesar nařídil proti Boleslavi pokutový kop, který se štěstím proměnil Hudec - 3:3.

Boleslavští se s nerozhodným skóre nesmířili a s nezměrnou vůli po vítězství dotáhli zápas k úspěšnému vyvrcholení.
Tři minuty před koncem dal rozhodující gól kapitán týmu Vraštil.
„Takhle bláznivý zápas jsem snad ještě nezažil," prohlásil bezprostředně po konečném hvizdu asistent mladoboleslavského trenéra Jiří Malík.

V pořadí Juniorské ligy jsou Boleslavští nyní na třetí příčce se ztrátou jednoho bodu na druhé Brno a dvou bodů na vedoucí pražskou Slavii.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Geissler, Vraštil, Pajer, Hodač (90. Šulc) - Eliáš, Mehanovič (86. Skořepa) - Koreš, Kateřiňák (64. Kocourek), Fousek - Kozma (86. Křapka).

Sestava 1. SC Znojmo U21: Doleček - Honz (46. Dobrovolný), Jurič, Hudec, Hrazdílek - Zeba, Liener - Stáňa, Landšperský, Crnkič - Kirschner (46. Fukal).

Góly: 49. Fukal, 56. Stáňa, 85. Hudec (z penalty) - 5. a 38. Hodač, 77. Mehanovič, 87. Vraštil.

Rozhodčí: Plesar - Nádvorník, Hanáková.

ŽK: Fousek.

ČK: Fousek

Juniorka hraje v úterý 18. března od 14,30 hodin doma utkání 27. kola FK Mladá Boleslav U21 - FK Teplice U21. O týden později jede do Prahy k utkání s juniorkou Dukly a v dalším domácím mistráku v posledním březnovém pondělí hostí jihlavskou juniorku.

Fanshop banner