Dobrý fotbal vyšperkovali pěti góly
Klub

Dobrý fotbal vyšperkovali pěti góly

Redakce

V jednom s posledních přípravných utkání mladší dorostenci porazili Duklu Praha, když hlavně v prvním poločase předváděli dobrý fotbal a nastříleli čtyři branky rozhodující pro konečnou výhru.

Hned v 1. minutě vyzkoušel pozornost pražského brankáře Machů, ale mířil kousek vedle branky.
Ve 13. minutě Machů předal míč Malému, ten za obranou našel Nováka, který překvapivě nezakončil a ještě přihrál lépe postavenému Novotnému, jenž střelou o pravou tyč otevřel skóre utkání - 1:0.
Ve 14. minutě po spolupráci s Komárkem úplně volný Novák neuspěl v gólové šanci.
V 15. minutě po rohovém kopu se dostal k odraženému míči Novák a střelou tečovanou bránicím hráčem překonal bezmocného brankáře Dukly - 2:0.
V 17. minutě po individuální akci středem hřiště nebezpečně vystřelil Vodháněl. V 19. minutě po dalším rohovém kopu zakončoval na zadní tyči neúspěšně Novák.
Ve 21. minutě po dalším rohovém kopu se Novákovi již vedlo o mnoho lépe a přímou ranou na branku zvýšil boleslavské vedení na 3:0.
Ve 28. minutě po hezké kombinaci, která začala u Malého a pokračovala na Nováka, se po centru ocitl v dobré pozici Košek, ale s nedůrazným zakončením si pražský brankář poradil. Ve 33. minutě poslal Novák trestný kop z dobré pozice hodně vysoko nad branku soupeře. Ve 35. minutě připravil Machů gólovku Novotnému, ale ten pouze orazítkoval břevno branky. Ve 37. minutě opět po spolupráci Malého s Novákem zakončil Košek kousek vedle branky.
Ve 40. minutě se povedl boleslavskému týmu nacvičený signál. Machů a Vodháněl rozehráli nakrátko trestný kop, po následném centru od zadní tyče Toman přiťukl míč před branku úplně volnému Malému, který zakončoval již do prázdné branky - 4:0.
Ve 43. minutě se Boleslavští pokusili o další signál. Machů ze strany hřiště neposlal míč před branku, jak se čekalo, ale hledal na hranici pokutového území nabíhajícího Vodháněla, který však byl v gólové pozici faulován. Bohužel rozhodčí tento kontakt jako faul neposoudil. V 50. minutě se prosadil ve středu hřiště Machů a vtipné přehození brankáře mu o kousek nevyšlo.
V období mezi 50. a 60. minutou se dostali poprvé do hry taky pražští dorostenci a vypracovali si dvě nebezpečné standardky, které nadělaly domácím hráčům velké problémy. Branka z nich však nepadla a do dalších šancí se zase dostával převážně boleslavský tým. V 64. minutě zatáhl míč po pravé straně Stránský, dostal se až do pokutového území, kde zpětnou nahrávkou nenašel adresáta.
V 67. minutě Marek Luňák přihrál nabíhajícímu Frommelovi, který míč zatáhl a zpětnou nahrávkou připravil střeleckou pozici Vegrichtovi, jenž ji zkušeně proměnil - 5:0.
V 68. minutě po Šulcově přihrávce neproměnil gólovou šanci Frommel. V 71. minutě měl po rohu Tomana gólovku Písačka. Jeho zakončení brankář vyrazil k volnému Luňákovi a jeho dorážku bez přípravy na brankové čáře nešťastně vyrazil spoluhráč Písačka.
V 75. minutě chyboval v rozehrávce Marek Luňák, ale soupeř nabídnutý samostatný nájezd neproměnil, neboť boleslavský brankář Roudnický dobrým zákrokem udržel čisté konto. V 78. minutě nastřelil po trestném kopu Toman břevno.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Roudnický - Komárek (50. Stránský), Malý, Toman, Kopa (50. D. Luňák) - Vodháněl (60. Vegricht) - Novotný (50. M. Luňák), Vegricht (41. Písačka), Machů (60. Frommel), Novák (50. Šulc) - Košek (41. Dohnalík).

Branky: 13. Novotný, 15. a 21. Novák, 40. Malý, 67. Vegricht.

Trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík k utkání řekl: ,,Myslím, že jsme navázali na dobrý výkon proti Olomouci a tentokrát přidali branky. Hlavně v prvním poločase jsme byli lepším týmem a ve hře dominovali. Dařilo se nám napadat rozehrávku soupeře již v jejím zárodku a nepouštěli ho do hry. Kluci hráli s chutí a trpělivě si připravovali gólové šance. Ve druhém poločase mírně polevili a soupeř opticky vyrovnal hru. Přesto jsme měli dění na hřišti pod kontrolou a vytvořili si další šance. Zaslouženě jsme vyhráli a doufám, že hru a fotbalový elán dokážou hráči přenést i do prvních mistrovských utkání."

Fanshop banner