Výhru zratili těsně před koncem
Klub

Výhru zratili těsně před koncem

Redakce

Boleslavští promarnili první poločas, kdy soupeř hrál s velkým respektem. Po krásné Štohanzlově bombě měli na dosah tři body, ale nepřesnostmi v defenzívě umožnili soupeři srovnat skóre.

Po celý první poločas měli Boleslavští herní převahu. Góly ji však nevyjádřili. Úvodní čtvrthodinku vyhráli 5:1 na rohy (celý první poločas 6:3), ale více nervozity a zakřiknutosti olomouckého soupeře nevyužili. V 6. minutě první boleslavský roh kopal Jarolím a těsně vedle hlavičkoval Ščuk. V 18. minutě na Kyselův pěkný centr nedosáhl před olomouckou brankou Nešpor ani Magera. Těsně před přestávkou po spolupráci s Bořilem vystřelil Chramosta těsně vedle pravé tyče. Olomoučtí zkoušeli střílet z dálky, ale branku netrefovali, nebo si s jejich pokusy poradil brankář Diviš. Tři olomoucké rohy s jistotou odhlavičkoval do bezpečí Dosoudil.

Druhý poločas začali aktivněji Olomoučtí. Za pár minut si vynutili tři rohy, čili stejný počet, jako za celou první půli. V 50. minutě Navrátilův centr našel na malém vápně Pospíšila a ten pořádně netrefil míč a tak pro Olomouc získal jen roh.
V 65. minutě poslal Dosoudil dlouhý pas Nešporovi, jeho hlavičku prodloužil Zahustel také hlavou ke Štohanzlovi, jenž se levačkou bez přípravy nádherně trefil k levé tyči - 0:1.
O pět minut později po Chramostově přihrávce vletěl zleva do olomoucké šestnáctky opět Štohanzl, ale přihrávka před branku se mu nepovedla.
Olomoučtí vytvořili na boleslavskou branku obrovský tlak v závěrečné desetiminutovce. Brankář Diviš i jeho bránící spoluhráči měli plno práce s odvracením čím dál nebezpečnějších ataků.
Série tří rohů v rozmezí tří minut vyvrcholila v 87. minutě zmatky v boleslavském brankovišti a Varadimu se povedlo protlačit míč do sítě - 1:1.
V nastavené dvouminutovce se boleslavský Koreš prokličkoval přes tři soupeře, ale nadějnou individuální akci zakončil nepřesně.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Dosoudil, Bořil - Ščuk, Jarolím - Chramosta (80. Koreš), Magera (56. Zahustel), Štohanzl - Nešpor.

Sestava SK Sigma Olomouc: Blaha - Varadi, Svozil, Šindelář, Škerle - Zahradníček (63. Nepožitek), Fall, Pospíšil, Navrátil (85. Plšek), Falta (74. Rolinc) - Depetris.

Góly: 87. Varadi - 65. Štohanzl

ŽK: Zahradníček, Depetris, Rolinc - Magera, Dosoudil, Jarolím, Bořil

Rozhodčí: Karel Hrubeš - Vlasjuk, Arnošt

Diváků: 4096

Fanshop banner