S devatenáctiletou reprezentací byli v Srbsku boleslavští Pajer a Hodač
Klub

S devatenáctiletou reprezentací byli v Srbsku boleslavští Pajer a Hodač

Redakce

V prvním březnovém týdnu prohrálo družstvo devatenáctiletých reprezentantů České republiky dvě přátelská střetnutí v Srbsku. Byli u toho i dva dorostenci FK Mladá Boleslav, Adam Pajer a Štěpán Hodač.

Střetnutí v Srbsku byla premiérová pro nového trenéra týmu Česko U19 Pavla Hoftycha, který nahradil Miroslava Koubka, jenž se postu reprezentačního kouče v zimě vzdal ve prospěch trénování prvoligové pražské Slavie, kde však nedávno nedobrovolně skončil...
Na pozici prvního asistenta reprezentačního trenéra nadále působí Jiří Saňák (trenér FK Mladá Boleslav U19) a brankáře má na starosti Filip Toncar (trenér brankářů prvoligového týmu FK Mladá Boleslav).

Úterý 4. března 2014 v srbské Stara Pazova: Srbsko U19 - Česko U19 4:0
První dva góly dostali čeští dorostenci z pokutových kopů, třetí těsně před poločasem povedenou střelou z dvaceti metrů a čtvrtý ve druhém poločase z rychlého protiútoku. Sestava ČR U19: Krásný - Simič, Souček (46. Pajer), Bederka, Funda - Prosek (46. Sodoma), Čavoš (58. Kalvach) - Záviška, Buchvaldek (74. Hodač), Matoušek - Chorý (61. Nečas).

Čtvrtek 6. března 2014 v srbské Stara Pazova: Srbsko U19 - Česko U19 2:0
I přes herní zlepšení nedali čeští dorostenci v odvetě ani jeden gól. V prvním poločase srbský soupeř potrestal jedinou chybu české defenzívy a po přestávce zpečetil výhru z vydařeného brejku.
Sestava ČR U19: Neuer - Prosek, Bederka (80. Souček), Pajer, Funda - Kalvach (59. Čavoš), Matoušek - Záviška, Buchvaldek (67. Nečas), Hodač (67. Chorý) - Sodoma.

„Celkově byla tato dvě utkání proti velmi kvalitnímu soupeři pro naše družstvo výbornou konfrontací. Ukázala nám rezervy, jak v týmové, tak v individuální činnosti, ve kterých se musíme v příštích zápasech výrazně zlepšit," pravil trenér českých dorosteneckých reprezentantů Pavel Hoftych.

Zdroj www.fotbal.cz

Fanshop banner