Otočili nepříznivý vývoj utkání a zaslouženě vyhráli
Klub

Otočili nepříznivý vývoj utkání a zaslouženě vyhráli

Redakce

Po bezgólovém poločase Boleslavští inkasovali, ale bojovným výkonem dokázali skóre otočit. Dvěma góly se na výhře podílel Kocourek, jeden přidal Koreš hostující v Boleslavi z pražské Slavie.

První poločas zahájili Boleslavští obrovskou šancí, ale nikdo z nich po rohovém kopu nedokázal dopravit míč do sítě. Za deset minut se v obrovské šanci neprosadil Koreš. Ve 23. minutě se příbramský Šípek prodral do vápna a úspěšně přehodil vybíhajícího gólmana Hankiče, kterého na brankové lajně zastoupil stoper Křapka. Ve 26. minutě po parádní Šultesově přihrávce střílel Zahustel a příbramský brankář Rondzik výtečným zákrokem srazil na roh. Ve 33. minutě si Rondzik podobně poradil se Šultesovou ranou. Ve 40. minutě Mehanovič z dálky těsně překopl příbramskou branku. Ve 43. minutě boleslavský kapitán Vraštil zastavil Azíze, přihrál Zahustelovi, který přenesl hru na Šultese, ale ten z deseti metrů netrefil branku.

Ve druhém poločase začaly padat góly. Naneštěstí se první prosadili Příbramští.
Ve 49. minutě střelou podle Hankiče zakončil rychlý příbramský útok Šípek - 0:1.
V 54. minutě po spolupráci se Šultesem získal Rosa pro Boleslav jen roh. V 55. minutě Šípek přihrál kolmo Barákovi a s jeho střelou si Hankič snadno poradil. V 56. minutě se hnal na boleslavskou branku Šípek, ale Kocourek jej doběhl a obral o míč.
V 59. minutě boleslavský útok z pravé strany po pěkné narážečce mezi Korešem a Zahustelem završil přízemní střelou podél gólmana Kocourek - 1:1.
V 64. minutě Fouskův roh odvrátila příbramská obrana jen k osamocenému Eliášovi, který pálil bez přípravy nepřesně. O deset minut později připravil příbramský Azíz střeleckou pozici Barákovi, ale jeho bombu Hankič vyrazil. V 78. minutě se příbramský Řezáč ocitl sám před Hankičem, ovšem branku netrefil.
V 80. minutě Eliášův trestný kop usměrňoval Kozma hlavou přes marně se natahujícího gólmana Rondzika a za ním u tyče Koreš hlavičkoval do sítě - 2:1.
V 85. minutě nečekaně vystřelil Barák z pětadvaceti metrů těsně vedle boleslavské branky. Když už se zdálo, že utkání skončí těsnou boleslavskou výhrou, padl třetí gól do příbramské sítě.
V nastaveném čase se příbramskému brankáři nepovedl odkop a Tvrzník z voleje vystřelil. Míč Rondzik zázračným reflexem vytlačil na levou tyč, od které se odrazil ke Kocourkovi, jenž nekompromisní ranou pojistil boleslavskou výhru - 3:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Vraštil, Křapka (67. Živnůstka), Rosa - Eliáš (90. Tvrzník), Mehanovič (46. Kocourek) - Zahustel (63. Kozma), Koreš, Fousek - Šultes (71. Kateřiňák).

Sestava 1.FK Příbram U21: Rondzik - Kdolský, Kvída, Tregler, Divíšek - Šípek, Krameš - Kayamba (63. Bolina), Azíz, Barák - Řezáč.

Góly: 59. a 90. Kocourek, 80. Koreš - 49. Šípek

Rozhodčí: Mokrusch - Hrabovský, Melichar

Diváků: 125

Fanshop banner