Jarolím se radoval z první boleslavské výhry
Klub

Jarolím se radoval z první boleslavské výhry

Redakce

Trenér Karel Jarolím na lavičce FK Mladá Boleslav zažil po remíze v Liberci první výhru. Byla zasloužená, i když cesta k ní byla nelehká.

„Mrzí mě neproměněné šance. Jsem spokojený s body, ale na způsobu hry je stále na čem pracovat," pravil Karel Jarolím po vyhraném utkání nad Slováckem, které ho herním projevem překvapilo. „Nehrálo jen zezadu a bylo hodně aktivní dopředu. Věděli jsme, odkud nám hrozí nebezpečí, a to od krajních ofenzívních hráčů, od Doška vepředu a pod ním hrajícího Petra. Chvíli nám trvalo, než jsme se se způsobem hry Slovácka srovnali. Postupně jsme se dostali do hry, vstřelili branku, ale druhou ne, i když jsme na to situace měli. Přiznám se, že jsme záměrně vytvářeli tlak přes slováckou levou stranu, což se podařilo při první brance i ve druhém poločase při dalších povedených útocích z naší pravé strany. Do poslední chvíle jsme se strachovali o výsledek, protože Slovácko ve druhé půli zlobilo především ze standardních situací. Po druhém gólu už jsme byli klidnější a výsledek pohlídali a měli dokonce i šance na další góly," řekl k průběhu utkání Karel Jarolím.

Slovácký trenér Svatopluk Habanec uznal sílu boleslavského protivníka a mrzely ho chyby hráčů, které mužstvo připravily o vytouženou remízu: „Odehráli jsme relativně slušné utkání. A když obě mužstva hrála nahoru dolů, tak Boleslav byla lepší a zkušenější. Když jsme po chybě obdrželi druhou braku, už se nedalo se zápasem nic dělat. Před tím však naše vyrovnání viselo ve vzduchu. Musíme udělat všechno pro zisk bodů doma. Boleslav má kvalitní tým, bod by pro nás měl cenu výhry, nestalo se tak však."

Fanshop banner