Proti zdatnému Slovácku zvládli nepříjemnou roli favorita
Klub

Proti zdatnému Slovácku zvládli nepříjemnou roli favorita

Redakce

První domácí utkání jarní sezóny 2014 se hrálo v chladném a větrném večeru. Boleslavští zvládli nepříjemnou roli favorita, neboť v loňském roce 2013 Slovácko šestkrát porazili, dvakrát v lize a čtyřikrát v českém poháru.

První poločas začala Boleslav s chutí a nastěhovala se na soupeřovu polovinu hřiště. Magera svoji šanci nepochopitelně prováhal, Nešpora zastavili sudí kvůli ofsajdu. Netrvalo dlouho a Slovácko se probralo a začalo zlobit. V 19. minutě po Doškově tečované ráně kopalo již třetí roh.
Ve 27. minutě zachytil Ščuk soupeřovu rozehrávku nedaleko slovácké šestnáctky, přihrál Jarolímovi a ten prostrčil míč mezi dvěma beky Kyselovi, jenž z plného běhu prostřelil brankáře a potvrdil, že proti Slovácku se mu střelecky mimořádně daří - 1:0.
Teprve ve 30. minutě se Boleslav dočkala prvního rohu, ale Jarolímův oblouček od bližší tyče Heča odboxoval. Fotbalisté Slovácka začali faulovat a vnesli na trávník zbytečnou nervozitu. Ve 36. minutě Ščukovo parádní uvolnění nevyužil Nešpor. Těsně před přestávkou byli blízko gólu Magera a Bořil, ale míč dvakrát proletěl slováckým brankovištěm a do sítě nezapadl.

Druhý poločas nepostrádal dramatický náboj, neboť Boleslav usilovala o druhý gól pojišťující výhru a Slovácko cítilo šanci na vyrovnání, ke kterému bylo párkrát blízko.
V 57. minutě Kysela přihrál Nešporovi, který zády k brance nabil Chramostovi, jenž těsně minul levou tyč. O pět minut později dlouhý kop brankáře Diviše prodloužil hlavou Magera, ale Nešporovo zakončení i Chramostovu dorážku slovácký gólman Heča vyrazil. V 63. minutě nebezpečnou slováckou akci završil přízemní ranou napříč boleslavské branky Jaroslav Diviš. V 66. minutě bylo Slovácko nejblíže vyrovnání. Trestný kop Valenty poskakoval mezi hráči uvnitř boleslavské šestnáctky, až Doškovu hlavičku lapil brankář Jakub Diviš. V 72. minutě se zkoušel Valenta prosadit technickou střelou, minul však levý horní růžek.
Čtvrt hodiny před koncem kopala Boleslav dva slepené rohy, ale neprosadila se, i když v této fázi zápasu ovládala hru. V 77. minutě po nepovedeně rozehraném slováckém trestném kopu Kúdela rázně odpálil míč až za půlící čáru a Chramosta běžel sám na branku soupeře. Přízemní zakončení gólman Heča vytáhl na roh, po kterém Boleslav konečně zvýšila vedení.
Jarolím rozehrál rohový kop po zemi na Chramostu, který se uvnitř šestnáctky obtočil kolem protihráče a zamířil přesně k pravé tyči, čímž napravil předchozí nezdařený brejk - 2:0.
Od druhého gólu Boleslav hru kontrolovala. A mohla přidat i další góly. V 84. minutě Ščuk ze dvaceti metrů zamířil k levé tyči, ale gólman Heča předvedl famózní zákrok a míč vytlačil na roh. Po jeho rozehrání Chramosta z otočky netrefil branku. Dvě minuty před koncem pádil Chramosta dvakrát těsně po sobě proti slovácké brance, ale její strážce Heča pokaždé vyběhl mimo pokutové území a byl u míče dříve. V poslední minutě Kúdela poslal po pravé straně Zahustela, ten odcentroval před branku, kde Chramosta z nadějné pozice branku minul.
Výhrou poskočila Boleslav na čtvrtou příčku Gambrinus ligy.

Sestava FK Mladá Boleslav: Jakub Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Janíček (18. Bořil) - Jarolím, Ščuk - Chramosta, Magera (72. Štajner), Štohanzl - Nešpor (69. Zahustel).

Sestava 1. FC Slovácko: Heča - Kuncl, Rada, Košút, Šimko - Jaroslav Diviš, Petr, Šumulikoski (65. Havlík), Valenta, Kerbr - Došek.

Góly: 27. Kysela, 78. Chramosta

ŽK: Petr, Šumulikoski, Valenta, Rada

Rozhodčí: Orel - Pelikán, Paták

Diváků: 2276

Fanshop banner