Vedení proti Olomouci neudrželi
Klub

Vedení proti Olomouci neudrželi

Redakce

V první březnové sobotě šestnáctiletí dorostenci podlehli v přípravném duelu svým vrstevníkům z Olomouce. Soupeř o výhře rozhodl již v prvním poločase.

Do utkání vstoupili boleslavští hráči velice aktivně, dobře se pohybovali a kombinovali.
Už v 11. minutě povedenou kombinační akci završil Marčaník centrem na Stopu a ten hlavou otevřel skóre - 1:0.
Přestože Boleslavští v herní aktivitě nepolevili, tak bohužel druhou branku nepřidali. Naopak chybou umožnila gólově se prosadit Olomouckým.
V 19. minutě nepovedenou rozehrávku boleslavského brankáře Řemínka soupeř zachytil a krutě potrestal vyrovnávací trefou - 1:1.
Dvě minuty po vyrovnání se Olomoučtí dlouhým nákopem za boleslavskou obranu dostali do rychlého brejku, který proměnili ve vedoucí branku - 1:2.

Do konce poločasu byli Boleslavští stále herně lepším týmem, ale Tomčík ani Zákravský své šance neproměnili a nepříznivé skóre nezměnili.

Druhý poločas byl vyrovnaný. Jednu větší olomouckou šanci zlikvidoval brankář Truksa. Zbytek zápasu se odehrál spíše uprostřed hřiště s množstvím osobních soubojů. Na boleslavských dorostencích bylo vidět velké odhodlání něco s výsledkem udělat, ale olomoučtí fotbalisté dobře bránili a těsnou výhru si ve zbytku utkání pohlídali.

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Řemínek (41. Truksa) - Hurda, Klíma, Krčmář, Rudzan - Smrček (60. Charvát), Král (70. Tomčík) - Tomčík (60. Jeníček), Marčaník, Zákravský (60. Hančovský) - Stopa (60. Novotný).

Branky FK MB U16: 11. Stopa

Trenér FK Mladá Boleslav U16 Zdeněk Bělík našel i po prohraném zápase slova chvály: ,,Hráče chci pochválit za velmi dobrý týmový výkon. Oproti posledním zápasům byla na hráčích vidět velká chuť do hry a v zápase zvítězit. Bohužel výsledkově nedopadl podle našich představ, remíza by byla určitě spravedlivější. Doufám, že hráči přenesou dobrý výkon do dalších zápasů i mistrovské soutěže, kterou začínáme už za čtrnáct dní v Liberci."

Fanshop banner