Na jediný gól soupeře nedokázali odpovědět
Klub

Na jediný gól soupeře nedokázali odpovědět

Redakce

Druhý jarní mistrák v první březnové sobotě se boleslavským dorostencům nepovedl podle představ. Na českobudějovickém hřišti propásli vstup do zápasu a na inkasovaný gól už neodpověděli ani po zlepšeném výkonu po přestávce.

První poločas zaslouženě vyhrály České Budějovice. Dorostenci českobudějovického Dynama byli lepší a boleslavské mladíky přehrávali. Ve 2. minutě nebezpečnou boleslavskou akci završil centrem z levé strany Lacek, ale Zemánkovi na zadní tyči chyběl metr k úspěšné dorážce. V 5. minutě po odvrácení českobudějovického rohového kopu střílel soupeř těsně nad branku. V 17. minutě po kombinační spolupráci Zörklera s Hodačem, který dával od koncové čáry míč po zemi před branku, měla jihočeská obrana velké starosti, aby míč srazila na roh.
Ve 24. minutě českobudějovický Helda završil samostatný únik z pravé strany úspěšným obejitím boleslavského obránce uvnitř šestnáctky a přesně mířenou střelou do Dědkovy branky - 1:0.
Ve 26. minutě zakončení Ladry po rohovém kopu Budějovičtí zblokovali. Tři minuty před přestávkou boleslavská defenzíva se štěstím přežila nebezpečí po soupeřově rohu.

Druhý poločas byl z mladoboleslavské strany povedenější, i když vyrovnávací gól nedali. Ve 48. minutě po boleslavském rohovém kopu nevyužili nadějných střeleckých pozic v závaru před budějovickou brankou Glöckner a Hodač. O dvě minuty později si Lacek navedl míč do středu hřiště a střílel těsně nad branku. V 55. minutě se Budějovičtí z pravé strany dostali před branku Dědka, ten však výborně zareagoval a vyrazil míč na roh. V 57. minutě pěkná boleslavská kombinace začala u Zörklera, jenž dal do ulice Zemánkovi, který přihrávkou našel ve vápně Hodače, ale jeho tečovaná střela těsně minula branku.
V 58. minutě Boleslavští faulem ve vlastním vápně nabídli soupeři pokutový kop, který českobudějovický exekutor poslal vysoko nad branku. V 72. minutě boleslavský Houžvička obešel dva protihráče a posunul na volného Hodače, ten přistrčil Kubelkovi, jehož střelu bránící hráči k brance nepustili. V 80. minutě trestný kop Hodače skončil nad soupeřovou brankou. V 83. minutě velkou příležitost na vyrovnání propásl Lacek, když po Ladrově centru hlavičkoval do brankáře. V 85. minutě Kubelkovu střelu budějovický brankář chytil. V 86. minutě zahrozili naposledy Budějovičtí, ale v koncovce byli nepřesní.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Glöckner, Pajer, Procházka (24. Kühnel), Houžvička - Ladra, Duch (35. Kubelka) - Hodač, Zemánek, Lacek - Zörkler.

Gól: 24. Helda

Mladoboleslavského trenéra Jiřího Saňáka porážka hodně mrzela, zároveň však neztratil víru v lepší výsledky mistrovských bitev: Vstup do utkání se nám nepovedl a bohužel se ukázalo, že pro konečný výsledek byla naše úvodní nekvalitní půlhodina rozhodující, protože jsme v ní inkasovali jedinou branku. Rozdíly ve výkonech jednotlivých hráčů byly veliké. Především se nám nedařilo v obranné fázi ve středovém prostoru, kde jsme nechali soupeři hodně volnosti. Mohli jsme inkasovat i více branek. Po dvou střídáníchběhem úvodního poločasu se nám podařilo vyrovnat hru, začali jsme bojovat o vyrovnání a vstřelení branky, což se nám bohužel nepodařilo. Ve druhém dějství jsme hru výrazně zlepšili a udávali tempo hry. Domácí vsadili na rychlé protiútoky, z prvního si po patnácti minutách vytvořili šanci, ve které jsme na hranici pokutového území faulovali a domácí kopali penaltu, kterou však neproměnili, což nás nechalo v utkání a začali jsme s dobýváním domácí branky. Vytvořili jsme si dvě šance, ale neproměnili je. Ano, výkon v prvním poločase je pro nás zklamáním, ale přesto chválím naše hráče za výzvu se překonat a i když se nedaří, tak se zvednout, což se povedlo a výkon od třicáté minuty je příslibem. Myslím, že zasluhujeme respekt."

Fanshop banner